Mediefolk:

Johan Ailo Kalstad kommer fra jobben som direktør ved Sámi allaskuvla - Samisk høgskole.

Han blir ny direktør for NRK Sápmi

Johan Ailo Kalstad overtar ansvaret for den samiske divisjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i stillingen, og til å jobbe sammen og bli kjent med alle de dyktige medarbeiderne i NRK Sápmi og hele NRK. Denne jobben ser jeg på som en veldig meningsfull utfordring og jeg er spent på alt vi kan få til sammen, sier Johan Ailo Kalstad i en pressemelding.

42-åringen fra Kautokeino er ansatt som ny direktør for NRK Sápmi og går dermed også inn i NRKs toppledergruppe. Han kommer fra jobben som direktør ved Sámi allaskuvla - Samisk høgskole, en stilling han har hatt siden 2017.

– Hele NRK med NRK Sápmi i spissen har et svært viktig samfunnsoppdrag knyttet til bevaringen så vel som utviklingen av de samiske språkene og samisk kultur og samfunnsliv. Jeg ser virkelig frem til å bidra slik at dette oppdraget oppfylles på en god måte og til å utvikle NRK Sápmi videre, sier han.

Kalstad har tidligere jobbet for Geelmuyden Kiese, Statkraft og NRK Sápmi. De senere årene har han også hatt flere styreverv, blant annet i den samiske avisen Ávvir, RiddoDuottarMuseat og Universitetssykehuset i Nord-Norge. Han er utdannet journalist fra Sámi allaskuvla og siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier ifølge pressemeldingen athan er glad for at Kalstad takket ja til jobben.

– Jeg er overbevist om at han kan videreutvikle organisasjonen og løfte NRKs samiske oppdrag videre. Også det samiske innholdet møter forventninger om høyere kvalitet og er utsatt for konkurranse fra hele verden. Bare gjennom å lage innhold som engasjerer og brukes gjør vi en god jobb for samisk kultur og språk.

Powered by Labrador CMS