Journalistförbundets leder, Ulrika Hyllerst, overtar nå også lederskapet for Nordiske Journalistfederationen. Foto: Tor Johnsson / NJF

Svenskene tar over ledelsen av Nordiska Journalistfederationen

– Mange spørsmål som forener oss.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalistförbundet i Sverige tok i dag over formannskapet i Nordiska Journalistfederationen (NJF).

Å lede NJF går på omgang mellom journalistforbundene i Danmark, Norge, Finland og Sverige. Under den svenske ledelsen, vil NJF-ledes av Journalistförbundets leder, Ulrika Hyllerst.

– Vi har mange spørsmål som forener oss i Norden og det er veldig verdifullt å utveksle erfaringer med hverandre. Innen NJF kan vi blant annet ta opp faglige spørsmål, mediepolitikk, fagforeningsspørsmål og internasjonalt samarbeid, sier Hyllerst i en pressemelding.

– Vilkårene for journalistikk, pressefrihet og ytringsfrihet er for viktige til ikke å samarbeide. Vi blir også en bedre og sterkere fagforening når vi kan lære av fagforeningskolleger som vi har mye til felles med, både suksesser og vanskeligheter. For eksempel drar vi nytte av å vite mye om streiken som førte til stor suksess i Norge for et par år siden eller hvordan finske frilansere organiserte seg for å gjennomføre en midlertidig boikott, fortsetter Hyllerst.

Powered by Labrador CMS