Ansvarlig redaktør for Khrono er Tove Lie. Tidligere i år ble hun kåret til Årets fagpresseredaktør. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Ansvarlig redaktør for Khrono er Tove Lie. Tidligere i år ble hun kåret til Årets fagpresseredaktør. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Universitetet i Bergen sier ja til Khrono:
Får redaksjon med tyngdepunkt i både Oslo og Bergen

På Høyden blir redaksjonelt underlagt Khrono.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den bergensbaserte universitetsavisen På Høyden skriver at UiB-styret i formiddag har gitt sin tilslutning til å inngå en avtale med Oslomet for å realisere en nasjonal universitets- og høgskoleavis.

– Avtalen i Bergen er stor og viktig, sier Khrono-redaktør Tove Lie til Journalisten.

Det som har vært avgjørende for UiB er grenseoppgangen mot På Høyden, men nå har partene kommet fram til en avtale hvor På Høyden redaksjonelt blir underlagt Khrono. På Høyden fortsetter som lokalavis for Bergen, og den nye redaksjonen skal levere stoff til både Khrono og På Høyden, skriver På Høyden.

På Høyden har i dag tre årsverk. I avtalen som UiB-styret har gitt sin tilslutning til, ligger det inne tre nye årsverk. I tillegg har Høgskulen på Vestlandet sagt ja til å bidra med ett årsverk.

Det betyr at den nye Bergen-redaksjonen vil bestå av syv årsverk.

– Redaksjonen i Bergen skal ikke være et lokalkontor for Khrono, modellen er mer som TV 2, med fullverdige redaksjoner både i Oslo og Bergen, sier Tove Lie.

Hun ser også for seg en oppbemanning i Oslo, hvor det i dag sitter fire medarbeidere.

– Vi kan bli 14-15 stykker alt i alt, men det må gjøres gradvis.

Hun legger til:

– Min visjon siden 2015 har vært at Khrono skal bli en avis for kunnskapssektoren på lik linje med hva Dagens Næringsliv er for finans og Nationen er for landbruket. Dette blir en kjempesatsing og vi skriver mediehistorie.

UiB er ikke eneste aktør som forhandler med Oslomet om å etablere en ny nasjonal nettavis. Khrono kan få åtte nye eiere fra 1. januar 2019. Hvis vi regner med dagens eier, Oslomet, har åtte universiteter og høyskoler nå sagt ja til å være Khrono-eiere. NTNU er fremdeles i tenkeboksen.

Styret til Oslomet må formelt godkjenne alle avtalene på sitt styremøte 14. desember.

Powered by Labrador CMS