Fra venstre: Dag Mossige (Stavanger kommune), Kjersti Sortland (Stavanger Aftenblad), Ragnar Christensen (NRK) og Kjetil Haver (SVG Property AS).

Mediebyen Stavanger

Stavanger Aftenblad og NRK Rogaland flytter nå sammen

Målet er innflytting i Mediebyen Stavanger i 2025.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avtalen mellom de to store medieaktørene i Stavanger og utleier Nytorget 1 AS er nå signert. Dermed er det klart at Stavanger Aftenblad og NRK Rogaland flytter sammen i Mediebyen Stavanger.

Den nye mediebyen skal etter planen stå klar til innflytting 1. juni 2025.

– Vi har jobbet med mediebyprosjektet i fem år, og jeg er svært glad for at vi endelig har blitt enige om å flytte sammen på det som kanskje er Stavangers mest attraktive tomt, sier distriktsredaktør i NRK Rogaland, Ragnar Christensen, i en pressemelding.

– Vi har hatt det veldig fint i mange år i NRK sine lokaler på Ullandhaug, men ser nå fram til å flytte til et nytt og moderne bygg i sentrum, og samtidig bli både mer synlige og lettere tilgjengelig for publikum og gjester.

Slik kan planlagte Mediebyen Stavanger bli seende ut.

Sjefredaktør Kjersti Sortland i Stavanger Aftenblad ser også fram til å flytte inn.

– Vi er sikre på at Mediebyen vil bidra til et sterkere faglig miljø i bransjen, økt verdiskapning og mer effektiv drift. Det gir oss også bedre mulighet til å komme tettere på publikum og å skape gode opplevelser, sier Sortland.

NRKs kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen sier i pressemeldingen at hun er glad for at Mediebyen Stavanger nå blir en realitet.

– Jeg har en grunnleggende tro på at samarbeid mellom små og store medieaktører styrker det norske mediemangfoldet.

Reguleringsplanen for området ute på høring. Dersom den blir vedtatt slik den ligger nå, vil den nye Mediebyen stå ferdig sommeren 2025.

Planen er å få på plass flere leietakere før den tid.

Powered by Labrador CMS