Kjetil Stormark skal jobbe i Politiforum de neste ni månedene.

Kjetil Stormark starter i Politiforum: – Masse journalistisk mat på området

Mener det er få journalister som får mulighet til å spesialisere seg.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den profilerte gravejournalisten Kjetil Stormark startet det nye året i et ni måneders vikariat i Politiforum. De siste årene har Stormark hatt flere lange og store oppdrag, forteller han til Journalisten, men da han nylig stod uten løpende oppdrag bestemte han seg for å søke på stillingen i Politiforum.

– Timingen var helt optimal og jobben er komplimenterende fagpåfyll for min del. Det blir artig, og et privilegium, å kunne jobbe i Politiforum, sier han.

– Snakker for seg selv

Redaktør i Politiforum, Erik Inderhaug, sier til Journalisten at Stormark var den klart best kvalifiserte søkeren, selv om det var flere kvalifiserte søkere til vikariatet.

– CV-en snakker for seg selv med nærmere 30 års erfaring fra pressen. Han har også en kompetanse på sikkerhetspolitikk og inn i justissektoren som vil være veldig nyttig for oss. Vi er glade for å ha fått han med på laget.

Stormark har jobbet med beredskap i forskjellige former nesten hele karrieren, og driver forsvars- og sikkerhetsnettavisen Aldrimer.no ved siden av en karriere som frilanser og forfatter. Han sier han ser frem til å få enda bedre oversikt, og å kunne jobbe i et blad som har vist at de kan sette kritisk søkelys på en sektor bladet selv dekker.

– Det er masse journalistisk mat på fagområdet. Og så får jeg muligheten til å være nerd, detaljert og spissa. Jeg gleder med til å gjøre detaljert research og lage grundige saker. Det liker jeg. En stats viktigste oppgave er innbyggernes sikkerhet, og det finnes ikke viktigere journalistikk enn å finne ut hvordan staten løser den oppgaven, sier han.

For få spesialister

Stormark sier han har vært heldig som har kunnet spesialisere seg, og tror det er viktig at en del journalister kan enkelte fagområder godt. Det er viktig å kunne utfordre makten på områder som aktivt blir tildekket, sier han, og mener spesialisering er en åpenbar løsning.

– Det er for få journalister som får mulighet til å spesialisere seg. Norske medier klarer ikke helt å utfordre makten der, fordi det er en god hersketeknikk å kunne mer om sakene enn journalistene.

Powered by Labrador CMS