Partene i redaksjonsklubben i Nettavisen er i mål med de lokale lønnsforhandlingene.

LØNNSFORHANDLING:

Nettavisen i mål med årets lønnsoppgjør

– Det har vært konstruktive forhandlinger, og resultatet er positivt totalt sett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaksjonsklubben i Nettavisen er i mål med lokale forhandlinger. Det melder mediehuset selv i en pressemelding.

Partene er enige om et flatt tillegg på 17.500 kroner til alle. Medregnet kronetillegget i det sentrale oppgjøret er alle sikret en lønnsøkning på 29.300 kroner.

Lokalt i Nettavisen er det enighet om en pott som skal fordeles blant de som kommer prosentvis dårligst ut med flatt tillegg. Partene er også enige om en revidert lokal avtale, blant annet med økte satser for opphavsrettsvederlag.

De har også blitt enige om en ny avtale for et timebasert ulempesystem som bygger på det NJ og MBL ble enige om i det sentrale oppgjøret.

Morten Solli har vært forhandlingsleder under de lokale lønnsforhandlingene i Nettavisen.

Årets lønnsoppgjør for journalistene i Nettavisen sikrer en økt ramme på 4,2 prosent. Klubbens forhandlingsutvalg har bestått av Morten Solli, Tormod Malvin Sæther og Trond Lepperød.

– Nettavisens solide økonomi har gitt klubben gode argumenter for et løft. Det har vært konstruktive forhandlinger, og resultatet er positivt totalt sett. Så får vi håpe at inflasjonen ikke blir så høy som de verste prognosene tilsier, for da taper vi kjøpekraft selv med et godt oppgjør, sier Solli, som har vært forhandlingsleder.

NJ-klubben i Nettavisen teller rundt 40 personer. Mediehuset Nettavisen, som er et heleid datterselskap av Amedia, er i vekst og øker bemanningen. Nylig søkte de etter reportasjeledere, breakingjournalister og videojournalister.

  • Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalsitlag (NJ).
Powered by Labrador CMS