NRKs nye tomt ligger i krysningspunktet mellom Kampen, Tøyen og Ensjø.

Hit flytter NRK: Dette blir den nye adressen

Flytter til Ensjø i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK flytter til Ensjø. Til Normannsløkka. Det ble offentliggjort på et møte i NRK som startet klokken 10 i dag.

NRK har kjøpt tomtene Ensjøveien 5-7 rett ovenfor Tøyenparken.

– Tomta er i overkant av 14 mål, og er den største og den rimeligste av tomtene vi så på helt til slutt, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen på møtet.

Han fortalte videre at de nå vil bruke de neste par årene på å tegne det nye mediehuset. Han anslo at innflytting kan skje om fem til syv år.

Rolf Johansen, leder for Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ), er mest opptatt av hvordan det nye bygget blir.

– Det viktigste for oss er at det nye bygget blir en arbeidsplass i verdensklasse, og arbeidsmiljø i verdensklasse. Vi har som målsetting at alle i NRK skal få et bedre sted å jobbe i fremtida, sier han til Journalisten.

– Er det noe som tilsier at det ikke skal bli det?

– Det tar 5 til 7 år at det bygget står på plass, og vi har allerede prosesser der vi jobber med det. Så jeg håper virkelig det ligger til rette for at det går an å få til det.

Godkjent i dag

Kjøpet skjedde etter at NRKs generalforsamling ved kulturminister Abid Raja tidligere i dag ga NRK fullmakt til å kjøpe eiendommene fra Ferd Eiendom og Axer Eiendom. NRK betaler til sammen 800 millioner kroner for eiendommene, skriver NRK i en pressemelding.

NRK er en av våre viktigste samfunnsinstitusjoner. Nå og i årene som kommer er utfordringen å treffe norske seere, lyttere og lesere som kan velge hva de vil, når de vil, fra et globalt innholdsmarked. For å lykkes må NRK ha gode vilkår for utvikling og innovasjon. Et moderne hovedkontor på Ensjø øst i Oslo vil bli et viktig bidrag til dette, sier Raja.

Den drøyt 14 mål store tomta ligger sentrumsnært i krysningspunktet mellom Kampen, Tøyen og Ensjø.

– Det er gjort grundig arbeid. Nærmere hundre tomter i og utenfor Oslo er undersøkt og vurdert. Vi er trygge på at dette er det beste valget og at det blir et godt sted for NRK å etablere et nytt hovedkontor, sier NRKs styreleder Birger Magnus.

God tilgjengelighet

Kringkastingssjef Eriksen er fornøyd med tomtevalget:

– Ved valg av tomt er vi ett skritt nærmere et framtidsrettet, moderne og miljøvennlig hovedkontor. Det blir viktig for NRKs videre utvikling som allmennkringkaster og fellesarena i det norske samfunnet. Det er lagt stor vekt på å finne en tomt med god tilgjengelighet for ansatte og besøkende, sier han i pressemeldingen.

Slik ser området ut i dag. Om fem til syv år skal dette være NRKs nye hovedkontor.
Powered by Labrador CMS