Russlands president Vladimir Putin signerte fredag en lov som forbyr publisering av «falsk» informasjon om landets handlinger i utlandet.
Russlands president Vladimir Putin signerte fredag en lov som forbyr publisering av «falsk» informasjon om landets handlinger i utlandet.

Putin signerte ny lov: Fengselsstraff for «falske» nyheter om statens handlinger i utlandet

Utvidelse av tidligere lov.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

President Vladimir Putin signerte fredag en ny lov som innebærer fengselsstraff for publisering av «falsk» informasjon om Russlands handlinger i utlandet.

Loven, som ble vedtatt av det russiske parlamentet tidligere uka, omfatter fengselsstraffer og bøter for personer som publiserer «bevisst falsk informasjon» om handlinger utført av russiske myndigheter i utlandet.

Det går videre fram av den nye loven at strafferammen er opptil 15 års fengsel dersom den publiserte informasjonen «skapte alvorlige konsekvenser».

Loven er en utvidelse av en bestemmelse som ble innført tidligere i mars, som går ut på at det innføres straffer på opptil 15 år for å ha publisert falsk informasjon om den russiske hæren.

Den russiske hæren uttalte fredag at 1.351 russiske soldater har blitt drept i Ukraina. Det står i skarp kontrast til anslagene fra vestlige kilder. Nato anslo tidligere i uka at opptil 15.000 russiske soldater er drept.

Powered by Labrador CMS