«Det dramatiske øyeblikket, og redningsarbeidet for å få den hjelpeløse ridehesten ut av myra forteller om en spent, fortvilet og prekær situasjon. Fotografen har her fanget situasjonen på en utmerket måte», skriver juryen.
«Det dramatiske øyeblikket, og redningsarbeidet for å få den hjelpeløse ridehesten ut av myra forteller om en spent, fortvilet og prekær situasjon. Fotografen har her fanget situasjonen på en utmerket måte», skriver juryen.

Juryen: Bildet forteller en hel historie alene

Fikk heder da NJ Vestfold delte ut priser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NJ Vestfold har delt ut priser for god journalistikk i 2021. Prisene ble delt ut torsdag kveld denne uken.

Dette er vinnerne:

Årets reportasje/sak:

Inger Lene Omholt Steen, Østlands-Posten, for saken «Linda (50) gikk fra døden til livet: – Jeg ofret maten for å få penger til å drikke»

Juren skriver:

Dette er et kroneksempel på hva journalistikk dreier seg om: være de taleløses stemme.

Inger Lene Omholt Steen i Østlandsposten har på en nennsom måte vist hvordan Linda Eidet Mosaker drakk på det verste en liter sprit om dagen løftet seg ut av det som kunne bli en tragedie. Nå har Linda vært edru i ni år. Hun spiller fotball på gatelaget, hun ble hjulpet av Frelsesarmeen, Fretex og fotballen.

Årets avsløring:

Jan Roaldset, Sandefjords Blad, for saken «Kommunalsjefen til rådmannen om Miriam Schei i 2017: 'Jeg ville tatt tyren ved hornene og gnagd henne i stykker'».

Juryen skriver:

Gjennom tradisjonell journalistisk metode, ispedd en solid dose tålmodighet og standhaftighet har vinneren av årets avsløring gravd fram en ukultur i kommuneledelsen i Sandefjord en ikke skulle tro eksisterte. Bare det å få verifisert følgende uttalelsen fra en av de ledende ansatte i kommuneledelsen om Miriam Schei: «Jeg ville tatt tyren ved hornene og gnagd henne i stykker.» anser juryen som en bragd.

Åpen klasse:

Amalie Andersen, student, for kommentaren «Uhøflige gamliser»

Juryen skriver:

«Uhøflige gamliser» er en skråkommentar om språk og hersketeknikker, òg kanskje om hvordan den nye journalistgenerasjon ser på oss gamle. Men la det være sagt, ingen i juryen følte seg direkte truffet, den traff alle andre gamliser.

Årets bilde:

Robert Hansen, NRK Vestfold og Telemark.

Juryen skriver:

Et bilde kan si mer enn tusen ord, sies det, og vinnerbildet står etter juryens mening klart fram på egne ben. Det trenger ikke forklarende tekst. Det dramatiske øyeblikket, og redningsarbeidet for å få den hjelpeløse ridehesten ut av myra forteller om en spent, fortvilet og prekær situasjon. Fotografen har her fanget situasjonen på en utmerket måte. Bildet forteller en hel historie alene.

Juryen har bestått av Audun Tjomsland (forfatter og pensjonist) og Audun Hasvik (frilansjournalist).

Powered by Labrador CMS