Solveig Husøy går fra NRK til Norsk Redaktørforening.
Solveig Husøy går fra NRK til Norsk Redaktørforening.

Mediefolk:

Solveig Husøy er ansatt som assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening

– Vi har ansatt en assisterende generalsekretær med fersk operativ erfaring, sier styreleder Eirik Hoff Lysholm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Norsk Redaktørforening har ansatt Solveig Husøy (45) som assisterende generalsekretær. Husøy kommer fra stillingen som redaksjonssjef for undersøkende journalistikk i NRKs dokumentar- og samfunnsavdeling.

Vi har ansatt en assisterende generalsekretær med fersk operativ erfaring fra en av de redaksjonene i Norge som oftest møter de aller vanskeligste presseetiske dilemmaene, sier styreleder Eirik Hoff Lysholm i en pressemelding.

Redaktørstyrte medier

– Gjennom en grundig ansettelsesprosess med flere gode kandidater har Solveig Husøy vist at hun har mange av de egenskapene vi mener Norsk Redaktørforening trenger for å løse oppgavene og utvikle organisasjonen videre. Husøy er genuint engasjert i redaktørstyrte mediers rolle i samfunnet, sier Lysholm.

Husøy erstatter Reidun Kjelling Nybø som 1. mars i år tiltrådte som generalsekretær i foreningen.

Den nye assisterende generalsekretæren har over 20 års erfaring fra NRK, både som nettjournalist, forsideredigerer og som prosjektleder og redaksjonssjef i Dokumentar- og samfunnsavdelingen.

De siste årene har hun hatt ansvar for de undersøkende redaksjonene i avdelingen – blant dem Brennpunkt, som tidligere i vår fikk Skup-diplom for «Drapet i akebakken».

Husøy tiltrer stillingen i august.

Forsvare ytringsfriheten

– Jeg gleder meg stort til å bli en del av det dyktige teamet i Norsk Redaktørforening, og til å jobbe for og med norske redaktører. Redaktørforeningen gjør en viktig jobb som nettverk og bakrom for redaktører, og som forsvarer av ytringsfriheten, pressefriheten og redaktørinstituttet. Jeg ser fram til å være med å utvikle dette arbeidet videre, sier Husøy i pressemeldingen.

Også generalsekretær Nybø er meget tilfreds med ansettelsen.

– Husøy har viktig kompetanse som vi trenger i NR-sekretariatet. Det er nødvendig at redaktørforeningen bistår redaktørene på et bredt område, og med denne ansettelsen vil vi også ha et godt utgangspunkt for nytenkning rundt arbeidsmetoder og møteplasser – samtidig som vi sikrer kontinuitet og lojalitet til NRs viktigste oppgaver, sier Nybø.

Husøy har vært medlem av Norsk Redaktørforening siden 2017.

Powered by Labrador CMS