Veronica Simoné Fjeld fikk Siddisprisen av Stavanger journalistlag.

PRISUTDELING:

Delte ut pressepriser i Stavanger

Yummymummy vant Siddisprisen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag delte Stavanger journalistlag, Redaktørforeningen og Universitetet i Stavanger ut presseprisene for 2021.

Både foto, nyhetssaker og reportasje var priskategorier. Også Siddisprisen ble delt ut, og gikk i år til komiker, forfatter og tv-journalist Veronica Simoné Fjeld, også kjent som Yummymummy.

Siddisprisen deles ut til en person, gruppe eller organisasjon i Stavanger eller Sør-Rogaland som på en særskilt måte har bidratt til å skape en åpenhet og/eller debatt.

Juryens begrunnelse:

«Årets vinner er modig, humørfylt, smart og utradisjonell. Vedkommende utfordrer det bestående, har få eller ingen sperrer, tør å vise sårbarhet og pløyer ny og ukjent mark. Vinner av Siddisprisen 2021 har hatt en offentlig rolle i mange år. Med ekte nysgjerrighet og grundighet har årets vinner møtt sine omgivelser, delt kunnskap og skapt et trygt og åpent rom rundt seg. Samtidig har det stormet til tider, uten at det har fått årets vinner til å gå av banen. I 2021 åpnet det seg en ny vei inn i gründerlivet. Vinneren har samtidig fortsatt sin offentlige tilstedeværelse med å utfordre og oppfordre sine omgivelser, gjennom forfatterskap og på scenen, i sosiale medier og som en ekte influenser. Vinneren utfordrer oss alle til refleksjon og sprenger grenser. Hun leverer på åpenhet og har en klar og tydelig stemme mot representanter som fremmer et urealistisk skjønnhetsideal. Vinner av Siddisprisen 2021 er herlig befridd fra tradisjonelle sperrer og kler galant av både seg selv og andre i offentligheten. Årets vinner er viktig forbilde i sin tid og er rett og slett et fantastisk grepa kvinnfolk!»

Fotoprisen:

Vinner: Kristian Jacobsen Kranføreren

Hederlig omtale: Fugleinfluensa. Jarle Aasland, Stavanger Aftenblad. Gratulerer med dagen, kamerater! Jarle Aasland, Stavanger Aftenblad.

Årets nyhetssak:

Vinner: Politimakt mot barn. Thomas Ergo, Tove Bjørnå, Øyvind Røysland, Tor-Arne Vikingstad, Christine Andersen Johnsen, Hanne Undem og Inga Sverdrup. Stavanger Aftenblad.

Hederlig omtale: Det lovtomme rommet. Jorunn Erga Steinsland og Øyvind Ulland Sandsmark, Jærbladet.

Jenta som kom til feil foreldre. Camilla Bjørheim, Julie Teresa Olsen, Fredrik Refvem, Inga Sverdrup og Håkon Åreskjold. Stavanger Aftenblad.

Årets reportasje:

Vinner: Krigerhjerte. Eirik Gjesdal, Stian Skjerping, Tommy Jørpeland, Øyvind Torjusen og Otto Voldsund. NRK Rogaland og Screen story Stavanger.

Hederlig omtale: Rogalands dårligste fotballag: Kampen om ikke å være verst. Mats Haugland, Stig Nilssen, Kjetil Flygind, Fredrik Refvem, Carina Johansen, Jon Ingemundsen og Thommas Husevik.

Mot all verdens faenskap. Erlend Skarsaune og Kristina Jacobsen, Stavanger Aftenblad.

Årets idé og Årets snakkis:

Vinner Årets idé: Sauda - Attraktiv av Thomas Helleland, NRK Rogaland.

Hederlig omtale: Byas sjekker. Lizette Stølsvik Bertelsen, Elias Håvarstein og Tone Pedersen. BYAS/Stavanger Aftenblad

Vinner Årets snakkis: Aleksandra-saken. Ellen Kongsnes, Håkon Åreskjold, Inga Sverdrup og Fredrik Refvem, Stavanger Aftenblad.

Powered by Labrador CMS