Ansvarlig redaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen.

Pressestøtte 2022

Krise for Dagsavisen: Varsler endringer i årsverk

Mister over 6 millioner kroner i pressestøtte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble fordelingen av pressestøtten kjent, og den aller største taperen er Dagsavisen. Støtten kuttes med over 6 millioner kroner sammenlignet med fjoråret, en endring på over 18 prosent.

I fjor var avisen blant pressestøtte-vinnerne, med en økning i pressestøtten på 6,2 millioner kroner, litt over 22 prosent.

Dramatisk

Sjefredaktør Eirik Hoff Lyshom skriver til Journalisten at fordelingen var en dramatisk beskjed å få, spesielt fordi den kom så sent på året.

– Nå mister vi penger for et helt år, og det er umulig å gjøre noe med det på den ene regnskapsmåneden som gjenstår. Dette mener jeg sier noe om pressestøttens store svakhet som jeg ikke tror politikerne helt har tatt inn over seg, skriver Lysholm.

Det blir for uforutsigbart når beløpene kan endres så mye basert på om det kommer inn nye aviser eller ikke, mener Lysholm, som skriver at tildelingene egentlig burde ha vært gjort et helt år i forveien.

Varsler konsekvenser

Året har vært krevende for Dagsavisen som følge av aviskrigen Amedia har innledet i Oslo, ifølge Lysholm.

Dermed er ikke situasjonen god når det kommer en slik negativ overraskelse så sent, skriver han. Han håper ikke styret ønsker å gi opp prosessen som er i gang, med å reposisjonere Dagsavisen.

– Men det er dessverre ikke til å unngå at situasjonen likevel vil få konsekvenser både for antall årsverk og antall papirutgivelser i mediehuset. Vi tvinges nå til å gå i gang med akutte tiltak, skriver han.

Ifølge Lysholm starter de umiddelbart med samtaler med ansatt-representanter, eiere og leverandører.

Både Vårt Oslo og Amedia-eide Avisa Oslo får pressestøtte for første gang i år: Avisa Oslo får mer enn tre ganger så mye som Vårt Oslo, med 5,7 mot 1,8 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS