Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Lokalavisene skremmer leserne

Oppslag om vold får folk til å føle seg utrygge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en undersøkelse Politihøgskolens forskningsavdeling har gjennomført for Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon om trygghet, er lokale medier en sterk bidragsyter til at folk føler seg utrygge, skriver Kommunal Rapport.

Mens en av fem føler seg utrygge som følge av at familiemedlemmer blir utsatt for vold, føler hele tre av fem engstelse som følge av oppslag i lokalpressen. Dette er også den vanligste grunnen til at folk føler seg utrygge.

De 3200 deltakerne i undersøkelsen fikk spørsmålet «I den grad du føler deg utrygg. Hva kan være kilden til det?» [sic]

Fjær og høns

Generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for Lokalaviser (LLA) sier til Journalisten at det slett ikke er dumt dersom folk er på vakt og forsiktige i livet. Han mener at siden avisene forteller om det som skjer, uansett om det handler om ting som gjør leserne utrygge, gir det publikum mulighet til å forholde seg til situasjonen.

– Falsk trygghet er farligere. At lokalavisene beskriver det som skjer i forhold til uheldige ting må jo bare være god informasjon til folk slik at de kan forholde seg til virkelighetens verden, sier Hetland.

Generalsekretæren er enig i at avisene likevel har et ansvar med å ikke overdrive. Hetland mener at det ikke er store faren for at lokalavisene gjør.

– I motsetning til riksmediene, slik som de viste under griseinfluensa epidemien. Det var fjæra som ble til fem høns.

Powered by Labrador CMS