Tony Gulla Sivertsen er ansvarlig redaktør og daglig leder i Andøyposten.

Lokalavisas reportasje inspirerte til stor pengedonasjon

– Fantastisk fint gjort, sier Andøyposten-redaktør.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg synes det er fantastisk at journalistikken vår kan gi seg utslag i konkrete handlinger i lokalsamfunnet, sier Tony Gulla Sivertsen, ansvarlig redaktør og daglig leder i Andøyposten. 

Andøyposten er en av de 30 lokalavisene som det siste halvåret har vært med på et graveprosjekt om Europas plastkrise med Investigate Europe.

Prosjektet har gått ut på å finne ut av hva som skjer med plasten som blir kastet i norske hjem. Det førte til at lokaljournalister fra hele landet fikk frem en del aspekter ved plastproblematikken gjennom ulike lokale vinklinger.

– Fantastisk fint gjort

Andøyposten skrev 12. mai en reportasje om panting med skoleklasser og speidere. Andøy Røde Kors mottar halvparten av inntektene fra dem som trykker på knappen for Pantelotteriet på panteautomatene i dagligvarebutikkene. 

Etter at den lokale Røde Kors-gruppen med leder May-Britt Johansen leste reportasjen i lokalavisa, ble de så inspirert at de valgte å donere denne inntekten til det nye tilbudet, Åpen idrettshall for barn og ungdom. Første utbetaling, som ble overrakt lørdag kveld, var på 29.232 kroner.

– At Andøy Røde Kors, etter å ha lest «pantesaken» i serien om Europas plastkrise, blir så inspirert at de velger å gi hele den lokale andelen av Pantelotteriet til ungdommene og Åpen idrettshall, synes vi i Andøyposten er helt fantastisk fint gjort, sier Sivertsen. 

Saken i Andøyposten som inspirerte Røde Kors til å gi pantepengene til ungdommen.

Tiltaket Åpen idrettshall er et helt nytt tilbud til barn og ungdom i hele kommunen på lørdagskveldene, der de kan møtes for å drive med forskjellige aktiviteter eller bare være sosiale. 

Styrkende samarbeid

Andøyposten har de siste par årene både vært med på samarbeidsprosjektet «Den store folkevandringen» og graveprosjektet med Investigate Europe. 

– Generelt er det alltid trivelig å jobbe sammen med flinke lokalaviskolleger fra hele landet, sier redaktøren. 

I en mediehverdag der det for mange tilsynelatende er kampen om antall klikk som er viktigst, må de ikke glemme at de har et samfunnsoppdrag, mener Sivertsen. 

– Vi må også prioritere saksområder som i utgangspunktet ikke ser ut til å være de store kioskvelterne, men som det er viktig at blir skrevet om. Her synes jeg samarbeidet med Investigate Europe har vært strålende, der de har bidratt med harde fakta, mens vår jobb har vært å lande dette lokalt og «case» sakene slik at det ble godt lesestoff for leserne av Andøys egen lokalavis, avslutter han.

Powered by Labrador CMS