DN ønsket lukkede dører

Ville ikke fortelle om alarmerende augusttall og nedbemanning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringsliv må spare mellom 20 og 30 millioner kroner, og blant kuttetiltakene som planlegges er å tilby alle over 62 år en gavepensjon. Totalt har avisa ni ansatte i den alderskategorien, hvorav seks er journalister.

– Det var nedgang i både juni og juli, og trenden har fortsatt med tiltagende styrke i august. Fallet skyldes framfor alt sviktende annonseinntekter, men nå synker også abonnementsinntektene. Et estimat som er gjort tyder på at årets resultat kan ende på det halve av fjorårets. Fortsetter utviklingen er det fare for at DN-resultatet kan komme til å gå i null eller til og med minus neste år, fortalte DN-konsernets HR-direktør Synnøve Lund i Oslo tingrett tirsdag.

Gikk til sak

Uttalelsen kom motvillig, i en rettsak en tidligere midlertidig ansatt har anlagt mot DN. Den fornærmede krever sin stilling tilbake og fast ansettelse, men Lund forklarte at det ikke var noen ledige stillinger å gå tilbake til.

Det var i denne sammenheng hun fortalte om de dystre DN-tallene, på en mest mulig generell måte. Men først etter at hun og DNs advokat Silge Stadheim Almestrand lenge vurderte å begjære at denne delen av rettsaken skulle gå for lukkede dører.

Ferske forretningshemmeligheter

Stadheim Almestrand og Lunds argument var at opplysningene ikke bare var forretningshemmeligheter, men også helt nye fra i går. Detaljene er derfor verken presentert for styret eller kjent blant de ansatte.

 – Tallene vil bli presentert og tiltak drøftes på styremøte i DN mandag og på et ekstraordinært styremøte i konsernet i løpet av de neste par ukene, opplyste Lund.

Avisa har allerede innført ansettelsesstopp, men i tillegg vil en nedbemanning bli nødvendig. I første omgang ved at alderskategorien 62+ får tilbud om gavepensjon.

Ikke drøftet

– Hvis ikke alle som får tilbudet sier ja, blir det vanskelig å unngå ufrivillig nedbemanning, sa Lund.

Hun presiserter at tiltakene ikke har vært drøftet i styret og at uttalelsen derfor kun er hennes personlige oppfatning.

 

 

Powered by Labrador CMS