Nykomling satser på utenriks

Kureren.no satser tungt på utenriks, politikk, økonomi og analyse.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble en ny avis lansert på nett. Redaktør Rainer Chr. Hennig lover leserne en kvalitetsavis uten sport og kjendisnyheter. Til gjengjeld skal det ikke mangle på nyheter fra utlandet, politikk , økonomi eller analyser. Ei heller kultur- og vitenskapsnyheter eller reisestoff.

 Han peker på at det finnes mange nettaviser som satser på seriøse stoffområder i Europa. Også i små land. Det var bakgrunnen for at gründerne konkluderte med at konseptet også vil fungere i Norge.

- Fokuset vårt er rett og slett å gi norske nettavislesere tilgang til like gode nyheter og analyser som tyskere får gjennom Süddeutsche Zeitung, spanjolene gjennom El País og polakkene gjennom Gazeta Wyborcza, for å nevne noen av våre kontinentale forbilder, sier Hennig i en pressemelding.

Afrikanyheter

Det er det lille uavhengige norske mediehuset afrol News som er utgiver. Et selskap som har levert afrikanske nyheter på engelsk og spansk, og samarbeidet tett med flere av Afrikas ledende uavhengige aviser, siden 2000. Hennig har vært redaktør der siden oppstarten.

- Nå bruker vi det internasjonale nettverket vårt til å lansere globale nyheter på norsk, forklarer han, og understreker at Kureren.no er fullstendig uavhengig av politiske- og næringslivsinteresser. Den nye nettavisa er heller ikke er tilknyttet noen organisasjon.

Kureren.no abonnerer ikke på noen av de store norske eller utenlandske nyhetsbyråene, og vil derfor hente informasjon andre steder. Ofte gå direkte til kildene i landet der nyheten skjer. Eller utnytte floraen av samarbeidsmedier i utlandet.

Språknorm

Også på språkområdet kommer Kureren.no til å utmerke seg, blir det opplyst. ”Dette gjelder særlig hvordan vi formulerer overskrifter og hvordan vi merker sitater”. Redaksjonen mener den nordiske vanen med å utelate subjektet er for tabloid. “Hevder det var terrorisme” er dermed ikke gangbart i Kureren.no. Der skal leserne få vite hvem som hevder, også i tittelen. Nykomlingen synes også bruken av tankestrek ved sitater er en uskikk og vil holde seg til anførselstegn, som er vanlig internasjonalt.  

 

Powered by Labrador CMS