Foto: Pablo Alejandro Araujo Granda/Flickr.com

Nordlys-journalist skrev om konflikt mellom kommunen og idrettsklubben hvor han er medlem

Uheldig, erkjenner nyhetsredaktør Helge Nitteberg i Nordlys.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I Tromsø pågår det en konflikt mellom Tromsø kommune og Tromsø skiklubb om hvilket anlegg idrettsklubben skal bruke når det nye Tromsøbadet er ferdig. Nordlys’ journalist Øystein Barth-Heyerdahl skrev flere saker om plasseringen av det nye badet samtidig som han var medlem av Tromsø skiklubb.

Det skriver iTromsø. Til Nordly’s bykonkurrent sier Barth-Heyerdahl at han ikke ser på medlemskapet som et problem.

Men han har også hatt en annen rolle. Han hadde permisjon fra Nordlys i en uke for å være pressesjef for skiklubben under gjennomføringen av ski-NM.

Nyhetsredaktør Helge Nitteberg i Nordlys sier seg enig i at det skjedde en uheldig kobling da Nordlys tirsdag publiserte en artikkel av Barth-Heyerdahl som satte spørsmålstegn ved en Tromsø-politikers habilitet i konflikten mellom skiklubben og kommunen.

– Vi har i utgangspunktet gjort en vurdering på at Øystein er habil til å skrive om det som dreier seg om badelandet og økonomi. Han har en sak som ble publisert i går kveld på nett som handlet om habiliteten til Ramberg og i akkurat dette avgrensede tilfellet burde ikke Øystein, som medlem i skiklubben, ha skrevet den saken. Vi ser at det er problematisk fordi han er medlem i en skiklubb som er part i en potensiell rettstvist med kommunen. Det var uheldig at han gjorde det og jeg tar det på min kappe at det ikke ble gjort en enkeltstående vurdering der, sier Nitteberg til iTromsø.

Powered by Labrador CMS