Høyesterett avviser pressens fotokrav i Kristin-saken

Mediene får ikke fotografere og filme juryen i gjenopptakelsessaken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke ble det kjent at lagdommer Mette D. Trovik i Borgarting lagmannsrett nekter mediene å fotografere og filme juryen i gjennopptakelsen av straffesaken mot mannen som står tiltalt for drapet på Kristin Juul Johannenssen i 1999.

I brevet skriver dommeren at det ikke bare handler om når retten er satt, men også i det juryens medlemmer beveger seg til og fra retten. Også utenfor Borgartings lokaler i Oslo sentrum.

Her kan du lese hele brevet til pressen

Norsk Presseforbund ved generalsekretær Kjersti Løken Stavrum og spesialrådgiver Nils E. Øy klaget på vedtaket. De fikk svar fra lagmannsretten som mente at forbudet var hjemlet i lov, noe presseorganisasjonen stilte seg sterkt tvilende til.

Presseforbundet skuffet

Onsdag ble det kjent at saken havnet i Høyesterett.

Fredag har Høyesterett sendt ut melding om at medienes anke er forkastet. Journalisten har fått opplyst at det fortsatt jobbes med den begrunnede avgjørelsen, som vil bli klar mandag.

Nils E. Øy er skuffet over Høyesteretts avgjørelse.

– Jeg er skuffet. Det er ikke stort mer å si. Problemet er at vi ikke har fått begrunnelsen ennå. De ville vel få ut konklusjonen siden saken pågår, sier Øy.

Powered by Labrador CMS