NRK-journalist Ole Egil Størkson tror varaplass til bystyret er en mulighet ved neste års kommunevalg.
NRK-journalist Ole Egil Størkson tror varaplass til bystyret er en mulighet ved neste års kommunevalg.

Valg 2023

NRK-journalist stiller som bystyrekandidat for MDG i Bergen

– Rokker ikke ved min integritet.

Publisert Sist oppdatert

– Noe av det første jeg egentlig tenkte på, var om dette var forenlig med jobben min. Så jeg har klarert med min redaksjonssjef, jeg har sjekket både NRKs interne retningslinjer og valgloven, og kan ikke finne noe som utelukker et politisk engasjement, sier Ole Egil Størkson til Journalisten.

NRK-journalisten, som til daglig jobber med dokumentarserier som «Ukjent arving» i Program Riks-avdelingen i NRK i Bergen, har blitt nominert på 8. plass av Bergen MDG (Miljøpartiet De Grønne) når nytt bystyre skal velges ved neste års kommunevalg.

Miljøengasjement

Etter vurdering har Størkson kommet fram til at hans arbeidsoppgaver lar seg kombinere med engasjement for et politisk parti:

– Jeg vet at journalister skal verne om sin integritet, men dette rokker ikke ved min integritet. Jeg har ikke politikk som felt, men jobber med dokumentarserier. Hadde jeg jobbet med politikk, nyheter eller miljø, hadde jeg ikke tatt dette valget, sier han til Journalisten.

For Størkson er det både miljø- og byutviklingsengasjement som ligger bak når han nå stiller opp for MDG. Han beskriver seg selv som hverdagssyklist og fotgjenger som bor sentralt i byen.

– Når FN kan rope alarm på vegne av kloden, så vet vi at det er et faktagrunnlag her. Samtidig er Bergen under utbygging på mange måter, blant annet med Bybanen, og det er ting som vekker engasjement hos meg, sier NRK-journalisten.

Han tror neppe han kommer inn i bystyret som 8. plass på MDG-lista, men tror varaplass kan være en mulighet.

– Ikke profilert

– Tenker du at ditt engasjement kan brukes av folk som vil sette NRK i et spesielt lys?

– Ja, man er jo ikke naiv heller. Det må jeg bare prøve å møte med saklige argumenter. Generelt tenker jeg at samfunnet også må ha rom for folk med min type bakgrunn, det blir feil hvis noen yrkesgrupper utelukkes fra å delta i samfunnsdebatten.

Størkson sier han hittil kun har fått «tommel opp» fra kollegaer for sitt engasjement.

Selv tenker han også at vurderingen handler om hvor profilert journalistisk stilling han har.

– Journalister finnes jo i mange ulike typer og funksjoner. Jeg jobber på en dokumentaristisk måte, jeg er ikke profilert selv og fronter ingen produksjoner. Jeg bringer fint lite av noen «kjendisfaktor» som kan trekke nye velgere, sier Størkson.

Powered by Labrador CMS