Sørbø mot Groth

Den interne debatten om NRKs sportsprioritering da Saddam Hussein ble fanget fortsetter. Her og Nå-programleder Kari Sørbø er blant dem som kritiserer avgjørelsen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK1 prioriterte verdenscupstafett fra Davos da pressekonferansen om Saddam Husseins pågripelse foregikk i Bagdad.

NRK P1s profilerte medarbeider Kari Sørbø er en av de som kritiserer beslutningen til blant andre Dagsrevy-sjef Annette Groth, skriver VG.

«Det verste med denne tabben synes eg er det faktum at det framleis er svært mange nordmenn som ikkje får inn CNN, men at det verkar som om Dagsrevyen ikkje er klar over/tek omsyn til dette. I staden for å få nyheitene ut til folket, syter NRK på denne måten for å sende sjåarane i dei såkalla utkantane over på TV 2,» skriver Sørbø på NRKs diskusjonssider.

«Dess fleire episodar som den i går, dess fleire sjåarar vil byrje å velje TV 2 FØRST når store ting skjer, og ikkje NRK som til no. Trøysta for NRK i går var at RADIOEN gjorde jobben sin, veldig bra!» skriver Sørbø.

Etter det VG forstår, mente flertallet på gårsdagens redaktørmøte i nyhetsdivisjonen at man burde ha sendt pressekonferansen. Men Annette Groth ønsket ikke å si noe til VG om hvordan de oppsummerte dekningen av Saddam-arrestasjonen.

 

Powered by Labrador CMS