Skjermdump fra Pia Elise Solvik Dahls (til venstre) og Vilde Bratland Erikstads Youtube-søknad.
Skjermdump fra Pia Elise Solvik Dahls (til venstre) og Vilde Bratland Erikstads Youtube-søknad.

–Helt sinnssykt

Fikk praksisplass i NRK med Youtube-video.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag la medieelevene Pia Elise Solvik Dahl og Vilde Bratland Erikstad ved Hadsel videregående skole i Nordland ut filmen «Får vi praksis i NRK?» på Youtube. Dagen etter svarte NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen velkommen i et åpent innlegg på NRK Beta.

– Det er helt sinnssykt. Vi ble helt i hundre, og veldig glade. Vi hadde ikke venta at den skulle komme på nett i det hele tatt, sier Pia Elise Solvik Dahl.

Metadokumentar

Jentene hadde lenge planlagt å søke praksis i NRK, og da de fikk i oppgave å lage en dokumentarfilm kombinerte de ideene med å lage en meta-dokumentar om søknadsprosessen. Det falt i god jord hos kringkstingsjefen som blant annet skrev:

– Når vi ser videoen deres, ser vi at dere har ambisjoner, talent og – ikke minst – god gjennomføringsevne.

Tv-prakis i Oslo

Fra jentene la ut videoen til den ble spredt til NRK tok det en halvtime. Mye takket være deres lærer Kolbjørn Hoseth Larssen som har NRK-ansatte på sin venneliste på Facebook.

– Vi hadde nesten ikke rukket å sende inn en vanlig søknad en gang før vi fikk beskjed om at redaktørene hadde sett den, og NRK tok kontakt. Og vi hadde ikke trengt å sende den heller.

Jentene har nå vært i samtale med NRK og det ser ut som de skal ha en ukes praksis med TV-produksjon i Oslo.

Her kan du se videoen:

Powered by Labrador CMS