Tidligere Volda-student Øyvind Bye Skille jobber nå i NRK. Foto: Hallvard Sandberg/NRK

– Du kan få jobb hvor som helst

Men da må du vise at du duger, sier NRK-journalist Øyvind Bye Skille.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ukens alumni er tidligere Voldastudent Øyvind Bye Skille. Han gikk
journalistlinja ved Høgskulen i Volda mellom 2005 og 2008. Etter endt
praksisperiode hos NRK, jobber han nå som nyhetsjournalist hos
rikskringkastingen. Senest som en del av NRKS 22. Juli-redaksjon.

– Hvorfor valgte du journalistikken (i Volda)?

– Journalistikken virket spennende, og noe som kunne gi meg åpning til en variert hverdag der jeg hele tiden får utforske nye temaer. Det kunne dog fort blitt andre fag, og jeg kunne også endt opp som IT-menneske for eksempel. Volda utmerket seg med godt omdømme og virket som et sted med godt studiemiljø, og jeg tok derfor sjansen - noe jeg ikke angrer på!

– Hvordan endte du opp der du er i dag?

– Jeg hadde ekstern praksis hos NRK Dagsnytt, og fikk der en smakebit på nettjobbing. Etter endt praksis ble det tilkallingsvikariat, sommerjobb og deretter ballet det på seg med ulike vikarkontrakter. Til slutt ble jeg tilknyttet NRKs nyhetsredaksjon her i Oslo, og har hoppet en del mellom radio og nett. Akkurat nå jobber jeg i vår 22. juli-redaksjon som har representanter fra alle plattformene.


– Hvilke lærdommer fra studietiden har du med deg/bruker du hver dag på jobb?

– Det er kanskje et litt kjedelig svar for studenter dette, men det må være etikken - som er med meg hele tiden. Å ha deltatt i mange etiske diskusjoner både i forelesninger, intern og ekstern praksis var nyttig. Viktig å huske at selv om jeg har med meg lærdommene fra Volda hver dag blir man aldri utlært.

– Hva er det viktigste å tenke på som nettjournalist?

– Nettjournalistikken er svært omfangsrik, og inneholder for eksempel alt fra store undersøkende saker til de sakene der man bare må være først. I utgangspunktet er nok journalistrollen den samme som i andre medier, men dette er et veldig omfattende spørsmål…

– Hvilke tips vil du gi en kommende Volda-journalist?

– Stå på og ha trua på deg selv. Viser du at du kan lage gode saker kan du få jobb nesten hvor som helst. Husk også å kose deg med det sosiale Volda-livet på veien!

– Hva er ditt beste Volda-minne?

– Mine beste Volda-minner knytter seg til alle de fantastiske vennene jeg traff der. Alt fra festene som varte til langt på natt i Feden eller på Geila, via surrete blanding av kos og konsentrasjon med desking av studentavisa Peikestokken eller svært intense uker med Dokfilm-engasjement, til jobbing i redaksjonslokalet i et døgn i strekk nesten uten mat.

Powered by Labrador CMS