Finn Graff og Per Egil Hegge delte Den store Journalistprisen i 2018.

Per Egil Hegge er død

Aftenposten-journalisten ble 83 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere Aftenposten-journalisten og -redaktøren Per Egil Hegge er død. Han ble 83 år gammel. Det melder Aftenposten.

Hegge jobbet i Aftenposten fra 1962 til 2005 og hadde en rekke roller. Blant annet var han utenrikskorrespondent, kulturredaktør, kommentator og redaktør for A-magasinet. I 1971 ble han som Moskva-korrespondent utvist fra Sovjetunionen.

I 2005 gikk han av med pensjon, men fortsatte å skrive en daglig språkspalte i avisen fram til 2018. Til sammen ble det 5114 språkspalter i løpet av disse årene.

«Han spilte ikke i journalistikkens elitedivisjon, Per Egil Hegge var en hel divisjon for seg selv», skriver tidligere Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle i et minneord publisert i Aftenposten.

Han skriver videre:

«Per Egil Hegge var rapportøren, men han var også en skarp debattant. Hans ofre vil nok til tider kalle ham brutal og insisterende, og det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor. For når Per Egil hadde valgt sine kamper, ga han seg aldri.» 

Hegge ble i løpet av sitt liv hedret med en rekke priser. Og han fikk Den store journalistprisen to ganger. Første gang i 1968 (da prisen het Narvesenprisen), og siste gang i 2018. Da delte han prisen med Dagbladet-tegner Finn Graff.

Da han fikk prisen for første gang, kun 28 år gammel, var det for dekningen av den sovjetiske invasjonen i Tsjekkoslovakia i 1968.

I 2003 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Powered by Labrador CMS