Nyvalgt leder Phillippe Leruth. Foto: Antonio Bozzardi/IFJ

Philippe Leruth ny leder i IFJ

Overtar vervet etter Jim Boumelha, som ble valgt til kasserer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den belgiske journalisten Philippe Leruth ble valgt på verdenskongressen til den internasjonale journalistføderasjonen IFJ i forrige uke.

Han har jobbet i avisen L’Avenir, og har en fortid som nestleder i den europeiske journalistføderasjonen EFJ fra 1995 til 2005.

Leder Jonas Nordling i det svenske journalistlaget ble valgt inn i IFJs styre, som består av 21 medlemmer.

– Det kjennes bra at Sverige og Norden igjen er representert i IFJs ledelse slik at vi kan være med å påvirke journalistikken og journalisters forhold i et internasjonalt perspektiver, sier Nordling ifølge det svenske forbundets nettsted.

Konflikt

Norske Eva Stabell satt i IFJs ledelse i en årrekke fra 2001 inntil hun mistet plassen på forrige kongress i 2013. Norsk Journalistlag (NJ) vurderte lenge å bryte med IFJ på grunn av konflikt, men konkluderte etter Stabells anbefaling å forbli i IFJ inntil videre.

Les også: Bitter krig i IFJ

NJs landsstyre erklærte i 2013 mistillit til tidligere IFJ-leder Jim Boumelha, som Leruth nå har erstattet. Boumelha satt som IFJ leder fra 2007 til i år.

Men han fortsetter i IFJs ledelse. Han ble valgt som kasserer på forrige ukes kongress, og fortsetter derfor i IFJs arbeidsutvalg sammen med den nye lederen og nyvalgt nestleder Younes M’Jahed fra Marokko.

Powered by Labrador CMS