Raljerer mer med Rana Blad

Journalist kranglet med tannlege og fikk forside i egen avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rana Blad har fått mye kjeft for sin manglende avsløring av Terra-skandalen. Blant avisas aller ivrigste refsere er Øystein Meier Johannessen, som fikk begrunne sin mangeårige misnøye med avisa på årets Skup-seminar.

Fikk ikke svare

Avisas redaktør Kirsti Nilsen reagerer skarpt på at Meier Johannessen fikk latterliggjøre Rana Blad uten at avisa var invitert til å svare for seg. I et innlegg på Skup-siden spør hun om gravejournalistene ikke kjente til den tidligere kommunestyrerepresentantens agg til avisa, eller om arrangørene mente lokalavisens folk er for udugelige eller provinsielle til å sitte i panelet.

Skup-leder Håkon Haugsbø forsvarer beslutningen om å utelate Nilsen fra panelet med at hensikten var å bringe debatten videre fra lokalavisas eventuelle unnlatelsessynder til riksmedienes våkenhet for lokale saker.

Meier Johannessen, rabulisten bak Samfunnspartiet og selverklært bygdetulling, benytter på sin side anledningen til å henge ut Rana Blad for å ha gjort en privat feide mellom avisas reporter og en lokal tannlege, til forsidestoff.

Konkurrent

Den tidligere lokalpolitikeren har planer om å starte avis i konkurranse med Rana Blad. Han mener den sterke lokalavisa har svak moral, og viser til et tre siders oppslag for en uke siden.

Forsiden, side fire og side fem, var sist tirsdag avsatt til beretningen om Anita H. Ravn, som falt i trappa og brakk foten da hun var på vei til tannlegen. Hun fikk en kollega til å avbestille timen, men mottok likevel regning på 434 kroner.

Ravn mener tannhelseklinikken utviste dårlig kundebehandling, og har skiftet tannlege. Regningen er betalt.

Privat feide

Det spesielle med den tilsynelatende trivielle konflikten, er at Ravn arbeider som journalist i Rana Blad. Meier Johannessen mener det er tvilsomt å bruke tre sider på å markedsføre reporterens feide med tannlegen. Reportasjen omtaler ikke at offeret er journalist i avisa.

– Det blir jo ekstra merkelig i en avis som ofte siler bort saker av langt større betydning, sier Meier Johannessen til Journalisten. Han spør om det er akseptabelt å bruke flere sider i en lokalavis med markedsmonopol til å føre private feider.

– Dette er vel et signal til ranværinger om ikke å ta en konflikt med naboen, dersom han arbeider i Rana Blad.

Uproblematisk

Redaktør Kirsti Nilsen stiller seg uforstående til kritikken av Rana Blad i tannlegesaken.

– Hvis noen andre var komme til oss med en slik historie, ville vi utvilsomt laget sak på det. Vi må da vurdere våre egne ansatte på samme måte, sier hun til Journalisten.

Tannlege Morten Stokke eier klinikken som sendte Ravn regningen på 434 kroner for uteblivelse. Han forteller at han vurderte risikoen for at konflikten kunne havne i lokalavisa.

– Jeg vet jo godt hvor Ravn jobber. Derfor tenkte jeg litt på å slå en strek over saken. Men jeg valgte å se bort fra det, sier Stokke.

Han berømmer Ravn for å ha nevnt sin gode erfaring med Stokke Tannhelseklinikk før ankelbruddet, men kunne godt vært denne omtalen foruten.

– Vi er en ganske stor klinikk med ti ansatte. Da vi fikk serviceprisen fra byens næringsforening for et par år siden, ble det et frimerke på side fem. Dette er tatt ut av alle proporsjoner.

Powered by Labrador CMS