Magnus Aabech skal blant annet utrede muligheten for automatiserte løsninger i forbindelse med stortingsvalget neste år. Foto: NTB

Magnus Aabech skal lede NTBs satsing på roboter

Går fra sportslederjobb til stilling som automatiseringsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NTB fortsetter satsingen på roboter og automatisering og har ansatt nåværende avdelingsleder for sporten Magnus Aabech i en prosjektstilling ut 2017.

– Vi har hatt stor suksess med fotballroboten vår. Magnus var sentral i dette utviklingsarbeidet, og vi ønsker å satse videre innenfor området automatisering. Vi er glade for at vi har en intern kraft som Magnus til denne oppgaven,  sier NTBs sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt

Aabech skal blant annet utrede muligheten for automatiserte løsninger i forbindelse med stortingsvalget neste år, foruten å videreutvikle den eksisterende fotballroboten. Roboten lager automatiserte referater fra alle eliteserikampene i norsk fotball.

Les også: Når du leser nyheter fra stortingsvalget neste år kan de være skrevet av en robot

I tillegg vil han få ansvar for å lansere og følge opp nye og eksisterende digitale produkter innenfor redaksjonelt område.

– Mer kraft i utviklings- og innovasjonsarbeidet og større grad av kundetilpasning er sentrale elementer i strategiplanen vi nå er i ferd med å konkretisere, sier Bjerketvedt.

Les også dette om robotjournalistene: 5 grunner til å ønske dem velkommen

Powered by Labrador CMS