Brukte pedofilt nettsted som kilde

Sammen med en sak om seksuelle overgrep mot barn publiserte Romerikes Blad en faktaboks om pedofili – med et nettsted som forsvarer pedofili oppgitt som kilde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På forsiden til det aktuelle nettstedet opplyser forfatteren at han er pedofil, og at nettstedet er ment å «gi fakta om pedofili, være en støtte for pedofile og avsløre mytene omkring pedofili».

Videre konstaterer forfatteren at «kjærlighet kjenner ingen grenser», før han argumenterer for pedofili og mot lovgivningen på dette området. Innehaveren av nettstedet bagatelliserer samtidig overgrepene mot barn, og framstiller sex mellom voksne og barn som noe naturlig og vakkert.

– Vi burde ikke ha presentert opplysningen om dette nettstedet i faktaboksen. Det er helt klart uheldig, innrømmer nyhetsleder Markus Moe i Romerikes Blad (RB).

Temaserie om overgrep

Artikkelen på nyhetsplass i avisen sist torsdag omhandlet en straffesak mot en 55-åring som er tiltalt for å ha misbrukt flere barn. Saken inngår i en temaserie om seksuelle overgrep mot barn, og ble torsdag supplert med en sidesak om pedofile og en faktaramme om pedofili.

Det er i denne faktarammen som det pro-pedofile nettstedet, med gjengitt nettadresse, trekkes fram som én av tre kilder. Og det er på denne nettsiden forfatteren ikke bare fastslår at pedofile finnes, men også at «det du føler er normalt og verdifullt».

Og det er dette som har skapt sterke reaksjoner på leserhold.

– Reaksjonen er et innspill som helt klart har noe for seg. Det er en nyttig påminnelse om at vi må være varsomme med informasjon fra nettet og bruk derfra, og at vi må forholde oss kildekritisk til all informasjon vi finner, sier Moe.

Samlet mye info

Nyhetslederen forteller at informasjonen til sakene om seksuelle overgrep mot barn er hentet inn fra mange steder. Både muntlig og skriftlig, og så vel fra bøker som fra nettet. Hvilke vurderinger som lå til grunn for å bruke og presentere det aktuelle nettstedet som kilde ønsker Moe ikke å kommentere.

– Men at det var uheldig er det ingen tvil om, så at vi mottar reaksjoner mot dette er helt greit og ryddig.

Powered by Labrador CMS