VG imponerer også i tredje kvartal med svært gode tall. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nedgang på 13,7 prosent for Schibsted Media

Print fortsetter å falle, mens digitalveksten fortsetter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Resultatet for Schibsted Media i tredje kvartal endte på 297 millioner kroner, en nedgang på 13,7 prosent sammenlignet med i fjor», skriver Schibsted Media i en pressemelding fredag morgen.

Selskapet skriver videre:

«I publishing fortsetter print å falle, mens den digitale veksten fortsetter, både for annonse og abonnement.»

Digital vekst

Publishing opplever en resultatnedgang på 14,8 prosent, og endte med et resultat på 186 milloner kroner, mot 218 millioner kroner på samme tidspunkt i fjor. Inntektene endte på 1 953 millioner kroner, som er 1,3 prosent lavere enn samme periode i fjor.

– At vi har lavere inntekter i publishing er ingen overraskelse, og årsaken er godt kjent for oss alle: print. Selv om volumutviklingen på print er noe bedre enn ventet, fortsetter kurven å peke nedover. Og det vil den fortsette å gjøre i flere år fremover, sier administrerende direktør i Schibsted Media, Raoul Grünthal, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Fakta

Nøkkeltall fra Schibsted Media Groups resultat for tredje kvartal 2018. Tall for samme periode i 2017 i parentes.

  • Driftsinntekter: 4.358 millioner kroner (4.161 millioner kroner)
  • Driftsresultat: 678 millioner kroner (802 millioner kroner)
  • Driftsresultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA): 865 millioner kroner (783 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: 652 millioner kroner (779 millioner kroner)

(NTB)

VG fortsetter å gjøre det veldig bra, med et resultat på 94 millioner kroner, en forbedring på 8 prosent. Inntektene endte på 443 millioner kroner.

Svenske Aftonbladet ender med et overskudd på 22 millioner kroner - mot 67 millioner kroner i fjor. Hovedårsaken til dette er et inntektstap på print, som den digitale utviklingen ikke kompenserer for, delvis fordi vi i juli og august hadde dårligere annonseinntekter enn ventet, forteller Schibsted.

Abonnementsavisene i Schibsted gjør det bedre, og økte resultatet totalt sett med 21 prosent, fra 62 millkoner kroner i fjor til 75 millioner i år.

Data og analyse

– Det digitale markedet vokser sterkt, en vekst som i stor grad er drevet av data og analyse, i kombinasjon med svært dyktige ansatte. Vi har passert 700.000 digitale abonnenter, og til nå har veksten vært drevet av volum, men det er naturlig at denne veksten avtar noe etter hvert. Fremover vil vi fokusere mer på å skape verdi for hver enkelt bruker. Vi tror at våre merkevarer har et uforløst potensial når det gjelder å skape og sette sammen enda mer skreddersydde abonnementsløsninger, sier Raoul Grünthal.

Han forteller videre at annonsevirksomheten i Schibsted opplever en økt etterspørsel etter digitale flater.

– Vi opplever, spesielt i Norge, en signifikant kundevekst i segmentet små og mellomstore bedrifter. Dette mye takket være enkle selvbetjeningsløsninger og nye forretningsmodeller, der nettopp Schibsteds unike nasjonale og regionale dekning er kjernen. Vi ser også at stadig flere annonsører i mange tilfeller anser våre digitale løsninger å være et reelt alternativ til lineær-TV, sier Grünthal.

Nedgang i Growth

Schibsted Growth, en del av mediedivisjonen, opplever en resultatnedgang på 9 prosent, og endte med et resultat på 112 millioner kroner. Inntektene vokste med 3 prosent, fra 439 til 453 millioner kroner.

– Growth sin resultatvekst er noe lavere enn ventet, men om vi bryter ned tallene er det til dels naturlige forklaringer til nedgangen, sier administrerende direktør i Schibsted Media, Raoul Grünthal.

– I løpet av tredje kvartal flyttet Let’s Deal over til ny plattform, og dette har påvirket farten deres. For Lendos del har vi hatt en formidabel vekst i Lendo i Norge og Sverige de siste årene, og det er naturlig at veksttakten innen personal finance-markedet svinger litt. Men generelt er potensialet innen dette området fortsatt høyt, sier han.

Growth-selskapet Prisjakt har vist en god inntekts- og lønnsomhetsvekst hele året, også dette kvartalet, opplyser Schibsted.

Powered by Labrador CMS