Matti Riesto vil ikke lenger ha papiravis på lørdager. Han mener det ikke er tilrettelagt for det. Foto: Trine M. Albrigtsen/Brønnøysunds Avis.

Brønnøy=sunds Avis kutter lørdags=avisen

Fra februar vil avisen bli utgitt på papir to dager i uka. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ålesundsfirmaet Kvikkas hadde lørdag ansvaret for å levere rundt 79.000 lørdagsaviser til avisabonnenter i grisgrendte strøk. Det vil si til mellom 10 og 15 prosent av lørdagsavisene. Dette etter at de vant anbudet fra Samferdselsdepartementet.

Ansvarlig redaktør og daglig leder Matti Riesto i Brønnøysunds Avis forteller Journalisten at de ikke tør å ha papiravis på lørdager. Han mener det ikke er lagt opp til det lenger. Redaktøren forklarer at postboksavisene er en utfordring.

– Noen steder får vi dem fram til post i butikk fredag kveld, så de butikkansatte legger dem i postkassen mens de fortsatt har betalt for det av posten. Andre steder er vi avhengige av personalets velvilje. Vår distributør opplevde i helgen at butikkansatte nektet å legge et fåtall aviser i postbokser på lørdag. Det hadde de fått beskjed fra Posten om å ikke gjøre, så det måtte 
gjøres mandag.

Les også: Kvikkas forteller om bud-trakassering i første leveringshelg

En av grunnene er også at de ønsker å gi ut færre aviser. Fra februar vil derfor papiravisen kun komme to dager i uka, tirsdag og fredag. I dag kommer papiravisen tirsdag, torsdag og lørdag. 

– Fredagsavisen skal ha en del helgestoff, så man kan si at vi flytter lørdagsavisen til fredag og kutter en midtukeavis, forklarer Riesto. 

Les også: Nye endringer i Posten skaper nye problemer for avisene

Flytter lørdagsavisen

Den samiske avisen Ságat har også valgt å legge om utgivelsene for å unngå lørdagene. Redaktør og daglig leder Geir Wulff flyttet i forrige uke lørdagsavisen til mandag. Avisen vil dermed komme med fem ukentlige aviser som før. 

Ságat har gjennomgått tilbudet den nye lør­dagsdistribusjonen gir, basert på innlevering i Alta. Svært mange ville uansett ikke fått avis på lørdager, fordi bare 30 prosent av Ságats postdistribuerte papir­­opplag er omfattet av utleveringsplikten på lørdager, skriver avisen

– Da er det bedre å gi ut en fyldig og god helgeavis på fredager, sånn at den faktisk rekker frem til alle som vil ha den, og ikke minst de som har betalt abonnement, sier Wulff til egen avis.

Les også: Geir Wulff om plagiat-tegning: Skal ikke skje igjen

 

Powered by Labrador CMS