Oljefondsjef Nicolai Tangen holdt tale under åpningen av Kunstsilo 11. mai. Tangen har donert egen kunstsamling til Kristiansand kommune.

Slik involverte ambassadene seg da utenlandsk presse kom til Kristiansand og Kunstsilo

Kontaktet journalister og dekker utgifter via tilskuddsordning.

Publisert

«Velkommen til en ny æra for kunst og kultur, hvor du vil få oppleve kunsten på nye måter», står det i invitasjonen til pressevisning av Kunstsilo i Kristiansand.

Tre dager før den offisielle åpningen fikk norsk og internasjonal presse anledning til å beskue det mye omtalte museet og intervjue sentrale personer i prosjektet.

I tillegg til norske medier var hele 30 internasjonale medier representert på visningen 8. mai, opplyser Kunstsilo til Journalisten.

Bruker minst 120.000 kroner

Danske Politiken, britiske The Guardian og Wallpaper, franske Le Monde, tyske Die Welt og spanske La Vanguardia var blant mediene som var på plass. 

I forkant hadde flere norske ambassader i utlandet selv kontaktet potensielt interesserte journalister, og flere tilreisende fikk dekket totalen eller deler av reiseutgiftene, bekrefter Utenriksdepartementet.

Informasjonen fra ulike ambassader viser at minst 120.000 kroner, delt ut via tilskuddsordningen «Internasjonal kulturfremme», hittil har blitt brukt på å dekke reiseutgifter. Enda mer er satt av, men inntil videre ikke utbetalt. 

Kontaktet journalister

Seniorrådgiver Mathias Rongved i Utenriksdepartementet deler følgende informasjon om ambassadenes innsats rundt Kunstsilo-åpningen:

  • Danmark: Ambassaden i København dekket reise og hotell for tre journalister, totalt 28.200 norske kroner.
  • Italia: Ambassaden i Roma mottok søknad om reisestøtte for tre journalister fra Italia direkte fra Kunstsilo, og avtalte å dekke hotellkostnader og noe av reisen. Totalt 20.000 kroner.

  • Tyskland: Ambassaden i Berlin har gitt tilskudd til reise og hotell for fem journalister, totalt 35.000 kroner.

  • Sverige: Ambassaden i Stockholm dekket reise for tre skribenter, totalt 25.950 norske kroner.

  • Spania: Ambassaden i Madrid kontaktet selv en journalist, og dekket reise med 8800 kroner.

  • Japan: Ambassaden i Tokyo dekket reise og hotell, totalt 5300 kroner, for en japansk journalist med base i Oslo.

  • Storbritannia: Ambassaden i London innvilget inntil 40.000 kroner for reise/hotell for fem-seks britiske journalister. Ambassaden har per i dag ikke mottatt utbetalingsanmodning.

Kommersiell sjef Eldbjørg Dahl i Kunstsilo opplyser at Kunstsilos kostnader for de utenlanske journalistene er forbundet med måltider i Kristiansand og en lett lunsj i Kunstsilo.

Powered by Labrador CMS