Sølve Rydland er ansatt i nyopprettet stilling som politisk redaktør i BA.

MEDIEFOLK:

Sølve Rydland blir ny politisk redaktør i BA

– For meg er dette selve drømmejobben.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sølve Rydland er ansatt i nyopprettet stilling som politisk redaktør i Bergensavisen (BA). Det melder Amedia i en pressemelding.

Som politisk redaktør skal Rydland kommentere nyhetsbildet i saker hvor det er naturlig med en tydelig stemme fra Bergen.

– For meg er dette selve drømmejobben. Jeg er levende opptatt av å forstå og formidle hva som egentlig skjer i politikken. Målet er å ta leserne bak det politiske spillet og gi BA en tydelig stemme lokalt og nasjonalt, sier Rydland i pressemeldingen.

Ansettelsen er et ledd i BAs nye strategiske satsing på politikk og debatt.

– Jeg er utrolig glad for at Sølve blir BAs politiske redaktør. Hans kloke hode og bunnsolide journalistiske metode vil gi skarpe analyser og løfte BA som en meningsbærende avis. Dette er en stjernesignering, både for BA og Bergen, sier Guro Valland, ansvarlig redaktør og daglig leder i BA.

Rydland kommer fra jobben som ansvarlig redaktør og daglig leder i lokalavisen Nordhordland. Han har bred og lang erfaring fra NRK Vestland, blant annet som politisk kommentator og redaksjonssjef, og har en bachelorgrad i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen (UiB).

Rydland begynner i stillingen en gang på nyåret.

– Det er med tungt hjerte jeg forlater Nordhordland og en redaksjon som har vist at lokalavisen kan ta en større og viktigere plass i lokalsamfunnet. Men fremtiden er lys. Det finnes så mye talent og kompetanse blant dem som jobber i avisen, sier han.


Powered by Labrador CMS