Illustrasjonsfoto: Flickr.com/Creative Commons/Sorosh Tavakoli
Illustrasjonsfoto: Flickr.com/Creative Commons/Sorosh Tavakoli

Spotify tar opp milliardlån

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avtale kan tvinge fram en snarlig børsnotering.

Ifølge Wall Street Journal er det en rekke investorer som står bak lånet på nærmere en milliard dollar til det svenske strømmeselskapet. Men med pengene følger strengere krav til Spotifys virksomhet, skriver Expressen.

Gjelden kan konverteres til aksjer i selskapet, og ifølge den amerikanske finansavisen inneholder avtalen et strengt krav om børsnotering. Det er også flere punkter som straffer selskapet økonomisk dersom det ikke kommer på børs innen ett år.

Blant annet vil lånerenten, som er på 5 prosent til å begynne med, øke med ett prosentpoeng for hvert halvår som går før børsnotering.

Investorene får også 20 prosent rabatt på aksjekjøp når selskapet noteres, dersom det skjer innen ett år. Deretter økes rabatten med 2,5 prosentpoeng per halvår. Det hviler dermed et stort press på selskapet, som ifølge Wall Street Journal har planer om børsnotering innen to år.

Spotify har vært nødt til å hente inn store mengder kapital for å holde selskapet i gang. Konkurransen i strømmemarkedet øker, og tross brukbar omsetning, tapte selskapet 162 millioner dollar i 2014. Likevel er balansen fortsatt positiv, og i juni i fjor ble selskapet verdsatt til 8,5 milliarder dollar, noe som den gangen tilsvarte rundt 66 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS