På feil bane

JAN-ERIK SVEUM (NTB): Under en reportasjetur i Mellom-Europa tidlig på 1980-tallet ønsket  jeg  å få med meg en seriekamp i fotball med PSVs Hallvar Thoresen fra Eindhoven i Nederland.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Terminliste over nederlandsk fotball hadde jeg ikke for hånden. Noe nett var det heller ikke å slå opp på den gang.

 Jeg ringte det nederlandske fotballforbundet og spurte hvor Eindhoven spilte 1. divisjonskamp kommende helg. Svaret var mot Nijmegen borte søndag. Dit reiste jeg og sjekket inn på byens beste hotell en lørdagskveld. Hotellets bartender skjønte ikke hvorfor en norsk journalist besøkte byen for fotball, men det avfeide jeg kjapt.

 Neste dag kjørte jeg ut til et stadion hvor det  var sparsomt med mennesker. Først da skjønte jeg at jeg var havnet feil sted. 1. divisjon i Nederland er nest høyeste serie hvor fotballaget Eindhoven spilte.  Thoresen spilte for PSV i Eredivisie (Honorary Division). Jeg hadde utvilsomt uttrykt meg klønete i telefonen.

 Hallvar hadde spilt kvelden før i hjemme i Eindhoven. Nå var gode råd dyre. Fortsatt hadde jeg litt tid fordi det var verken søndagsaviser eller nettaviser som krevde stoff fra NTB tidlig på 1980-tallet.

 Jeg sjekket nok en gang inn på samme hotell og fikk tak i Thoresen på telefonen. Den gang kunne man ringe hjem til de norske fotballproffene. Fotballsaker ble kanskje tidligere litt for ofte bygget på norske spilleres vurdering av egen innsats.

 Hallvar fortalte meg i det brede og vide hva som hadde skjedd kvelden før, og jeg kunne ringe hjem til diktafonen en større sak. I NTB var de godt fornøyd på grunn av god trykk. Ingen spurte hvorfor jeg hadde bodd et par netter i Nijmegen.

Powered by Labrador CMS