A-pressen legger Demokraten og Varden ut for salg for å få oppkjøpet av Edda Media godkjent av Konkurransetilsynet. Foto: Martin Huseby Jensen
A-pressen legger Demokraten og Varden ut for salg for å få oppkjøpet av Edda Media godkjent av Konkurransetilsynet. Foto: Martin Huseby Jensen

Varden og Demokraten til salgs

Konkurransetilsynet dropper krav om salg til Tønsbergs Blad og Drammens Tidende, ifølge A-pressen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I slutten av april varslet Konkurransetilsynet at de vurderer å nedlegge forbud mot at A-pressen skal få overta de fire avisene Varden, Fredriksstad Blad, Drammens Tidende og Tønsbergs Blad. Årsaken var konkurransesituasjonen i de markedene.

Nå nærmer partene seg hverandre. Ifølge en pressemelding fra A-pressen dropper Konkurransetilsynet kravet om at Drammens Tidende og Tønsbergs Blad må selges. Samtidig legger A-pressen nå Varden og Demokraten i Fredrikstad ut for salg. 

– Vårt mål har vært å beholde alle avisene når vi slår sammen A-pressen og Edda Media, og vi har kjempet for at dette også skulle omfatte Varden og Demokraten. Når Konkurransetilsynet mener det er problematisk at vi eier to aviser i Fredrikstad og Skien, må vi selvsagt forholde oss til det. Samtidig vil jeg understreke at vi er innstilt på å fortsette samarbeidet i annonsemarkedet på de områdene en ny eier måtte ønske, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen i meldingen.

Konsernet skal allerede være i gang med å lete etter kjøpere til de to avisene. 

– Vi er opptatt av å finne gode løsninger for de to avisene som sikrer dem videre drift og utviklingskraft. Vårt ønske er å selge til langsiktige eiere med god bransjekunnskap, og som er i stand til å videreutvikle Varden og Demokraten og samtidig ta vare på de to avisenes stolte tradisjoner.

Powered by Labrador CMS