Vurderer å legge ned lokal-tv

Tønsbergs Blad vurderer å legge ned sin lokal-tv-stasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Litt over 10 år etter at Tønsbergs Blad kjøpte ut Østlands-Posten og Sandefjords Blad fra TV Vestfold, vurderes stasjonen nedlagt eventuelt solgt.

Går i tap

For snaue to år siden ble TV Vestfold døpt om til VF24 og fikk eget nettsted hvor nyheter fra Edda Medias tre aviser i Vestfold blir publisert. Men stasjonen har likevel fortsatt å tape penger.

På styremøte i Edda Vestfold tirsdag skal styret ta stilling til om tv-stasjonen fortsatt har en fremtid eller om den skal avvikles, eventuelt avhendes. lokal-TV-stasjonen har så langt til gode å gå i pluss på bunnlinjen.

Styreleder Hans Arne Odde i Edda Vestfold bekrefter overfor Journalisten at VF24s fremtid står på agendaen for styremøtet i morgen, men understreker at det ikke er tatt noen beslutning.

Protesterer

Redaksjonsklubben i Tønsbergs Blad protesterer på planer om å avvikle kanalen.

– Et eventuelt vedtak om å nedlegge eller selge VF24 har gjennomgripende strategiske konsekvenser for Tønsbergs Blad. Derfor er det direkte uansvarlig å ta en slik beslutning på så kort varsel som styret nå legger opp til. Vi krever at beslutninger om VF24s fremtid og andre strategiske hovedgrep tas etter en grundig prosess der det tenkes helhetlig, og der tillitsvalgte og øvrige ansatte får reell medbestemmelse, skriver klubben i sin uttalelse til styret.

Klubben mener at å avvikle engasjementet i lokal-tv-stasjonen strider mot strategien Tønsbergs Blad har arbeidet mot i mange år.

– Tønsbergs Blads redaksjonelle og markedsmessige strategi har gjennom det siste tiåret bygget på et mediehuskonsept med publisering i tre kanaler. Dette gjennomsyrer både vår organisering, publisering og markedsføring. Avis, internett og TV er medier som har hver sin egenart, men samtidig utfyller hverandre. Klubben vil derfor advare på det sterkeste mot at VF24 nedlegges eller at Tønsbergs Blad slutter å produsere nyheter for VF24. Vi mener dette vil svekke mediehuset som formidler av nyheter og reklame og gi konkurrenter nye muligheter.

Powered by Labrador CMS