Hellkonferansens komitéleder, Karin Jegtvik, er godt fornøyd med påmeldingen til årets konferanse.

Tre år siden sist – Nå er Hellkonferansen i gang

– Mange gleder seg og det er godt å være på Hell igjen, sier komitéleder Karin Jegtvik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter tre år med utsettelser og avlysninger er Hellkonferansen i gang i Stjørdal. Komitéleder, Karin Jegtvik, forteller at de ikke har sett lignende antall påmeldte siden 90-tallet på Trøndelags store journalistkonferanse.

– Det er utrolig godt å komme i gang. Mange gleder seg og det er godt å være på Hell igjen, sier Jegtvik til Journalisten.

Utsatt og avlyst

Koronapandemien sørget for at det meste av konferanser ble avlyst i 2020. Slik gikk det også for Hellkonferansen samme år. Det ble flere nedstengninger i 2021, og da Hellkonferansen 2022 sammenfalt med flere andre journalistiske arrangementer, endte man opp med å utsatte det hele til februar 2023.

– Vi skulle egentlig hatt Hell i høst, men den kræsjet med så mye annet. Jeg er veldig glad for at vi fikk utsatt, slik at de som har lyst nå får anledning til å være med.

Sist trønderske journalister møttes på Hell var i 2019, og ifølge Jegtvik er det mange som har gledet seg til helgens arrangement.

Mange påmeldte

Nesten 260 personer er meldt på til Hellkonferansen og ifølge Jegtvik er de veldig fornøyde med årets påmelding.

– Det tyder på at Hellkonferansen har vært savnet, og at vi har et godt og innholdsrikt program, sier hun.

På programmet står blant annet en sesjon med forfatter og journalist, Bjørn Olav Jahr, og Arne Jensen, der man spør seg hvor journalistene var under dekningen av Baneheia-saken.

Lørdag er det paneldebatt om hvorvidt mediene er blitt for like, der blant andre Inyheter-redaktør, Helge Lurås, og Pål Steigan sitter i panelet.

– Det er et faglig godt program i år, og så har vi deler som kanskje utfordrer litt, men det skal en journalistkonferanse gjøre, sier Jegtvik.

Utsettelsene og avlysningen av Hellkonferansen gjør at prisutdelingen i åt blir litt annerledes enn tidligere. Både fredag- og lørdag kveld skal det deles ut priser.

Vinnere av Den trønderske journalistprisen for 2021 kåres fredag, mens vinnerne for 2022 kåres lørdag.


Powered by Labrador CMS