TV 2 får ikke svar fra regjeringen før nyttår

Flere ting gjenstår å avklare. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 vil ikke få svar på sin søknad om fornyet konsesjonen som kommersiell allmennkringkaster før nyttår, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Departementet har funnet det nødvendig å be TV 2 avklare en del forhold i søknaden, skriver Helleland i et svar på et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant og partifelle Tage Pettersen.

– Siden det fortsatt gjenstår noen avklaringer, er det ikke sannsynlig at et vedtak om tildeling vil kunne treffes i løpet av desember, framholder kulturministeren, som legger til at et vedtak skal treffes «så raskt som mulig».

Avklaringene som Helleland etterlyser, er knyttet til kravene om lokalisering samt EØS-avtalens bestemmelser om offentlig støtte

Kulturministeren har tidligere problematisert Oslo-dominansen i TV 2, med henvisning til konsesjonsutlysningen, som blant annet stiller krav om at majoriteten av redaksjonelle beslutninger skal tas i en hovedredaksjon minst 10 mil fra Oslo.

– Avklaringene handler i hovedsak om hvordan allmennkringkastingsregnskapet skal utformes. Det er viktig for begge parter at dette er forutsigbart, og det er ingen dramatikk i at departementet bruker nødvendig tid på dette, skriver TV 2-sjef OlavT. Sandnes i en e-post til Journalisten.

Powered by Labrador CMS