TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen
TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen

50 ansatte kan bli sagt opp i TV 2

Ledelsen har kommet redaksjonsklubben i møte på enkelte punkter. Deriblant omfanget av nedbemanningen og sluttpakker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Kampanje gjenstår rundt 50 årsverk i den pågående kuttprosessen i TV 2. Ytterligere 15 årsverk skal fjernes i neste runde.

Ettersom de 50 årsverkene ikke lar seg kutte ved hjelp av frivillige løsninger, er TV 2 kommet enda noen skritt nærmere oppsigelser. 10-15 journalister og fotoredigerere skal være blant de som kan bli oppsagt.

Mandag klokken 12 skal Norsk Journalistlags Klubb 2 holde et allmøte for de NJ-organiserte ansatte i mediehuset, skriver Kampanje. Senere mandag skal klubblederne møte ledelsen for å få siste nytt om nedbemanningen.

Les mer om bakgrunnen for «TV 2 i 2020» her: TV 2 varsler kutt på 350 millioner

– Denne uken skal de som er innplassert i ny organisasjon få beskjed om det, og de som ikke er innplassert i TV 2 får beskjed om det. I forkant av det har vi valgt å ha et allmøte for alle, for å gå gjennom hva som skal skje denne uken, hva de skal tenke på og hva vi kan gjøre fremover, sier nestleder Stein Akre i redaksjonsklubben til Kampanje.

Han frykter at ledelsen har avveket ansiennitetsprinsippet i så mange tilfeller at det vil komme stevninger.

En-til-en-møter

Klubbleder Henrikke Helland sier til Journalisten at de gjennom allmøtet ønsker å forberede medlemmene på uken som kommer. Kollegene som er kompetansekartlag skal i løpet av dagene som kommer i en-til-en-møter med sine ledere. Her får de beskjed om de skal fortsette i sin jobb, om de er tiltenkt nye roller eller om de blir overtallige.

Helland forteller at klubbstyret som følge av dette vil være i beredsskap gjennom uken og vil være tilgjengelige for den enkelte etter kollegene har vært i samtaler.

Klubblederen forteller samtidig at de i løpet av den siste uken har fått ledelsen til å komme dem i møte på to punkter. Først gjennom at overtalligheten er noe redusert.

– De har innfridd noe, om ikke alt. Det er vi veldig takknemlige for. Færre står dermed i fare for å miste jobbene.

I tillegg kommer det tilbud om sluttpakke til ansatte som får beskjed om at de er overtallige. Denne blir ikke større enn den forrige sluttpakken, men vil ha en annen struktur.

– Den vil ha en mer sosial karakter enn den forrige. Blant annet gjennom flere måneder med garantilønn fremfor bonus.

NJ sentralt er også koblet på og er forberedt på det som kommer. Klubb2 vil behandle hver sak individuelt. Helland forteller at klubben vil bistå den enkelte.

Kommentar: Nei og nei, TV 2. Hva er det dere tenker på?

Powered by Labrador CMS