Illustrasjonsfoto. Foto: Martin Huseby Jensen

UiB vil ha Khrono i stedet for «På høyden»

UiB og Oslomet forhandler om eierskap. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Universitetet i Bergen vil legge ned avisa På høyden, og heller bli medeiere i Khrono, som i dag er eid av Oslomet. 

– Vi ønsker ønsker å ta større ansvar nasjonalt. Vi er også interesserte i å ta vare på studentperspektivet i større grad, sier rektor ved UiB, Dag Rune Olsen, til På høyden

På Høyden er en redaksjonelt uavhengig universitetsavis som i dag eies av UiB. Nettavisen Khrono har siden oppstarten i 2013 vært heleid av Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), som nå er universitet og heter Oslomet. 

LES OGSÅ: Høgskolen i Oslo og Akershus vil dele eierskapet av Khrono med flere

I fjor inviterte Oslomet en rekke institusjoner i Universitets- og høgskolesektoren til å bli medeiere i Khrono. De fleste takket nei, blant annet NTNU. Noen har fremdeles ikke svart, men det er kun UiB som nå er i forhandlinger med Oslomet, etter det På høyden kjenner til.

Rektor ved UiB sier til avisa at det vil være «et absolutt krav» at det fremdeles skal være en redaksjon i Bergen – helst en større redaksjon enn den På høyden har i dag. Redaksjonsledelsen vil sannsynligvis likevel holde til i Oslo, men ennå er mye uavklart. 

–Hva tenker du om at ein Bergen kan bli styrt av ein redaktør i Oslo? spør På høyden-journalisten rektor Olsen. 

– Kanskje kan det bli en løsning med en assisterande redaktør i Bergen. Men dette blir et forhandlingsspørsmål, sier Olsen til avisa. 

Powered by Labrador CMS