Donald Trump kaller Buzzfeed en «skraphaug» og CNN en «forferdelig organisasjon». Foto: Matt Johnson/Flickr.com
Donald Trump kaller Buzzfeed en «skraphaug» og CNN en «forferdelig organisasjon». Foto: Matt Johnson/Flickr.com

Donald Trump kaller Buzzfeed en «skraphaug» og betegner CNN som en «forferdelig organisasjon»

CNN ber den påtroppede presidenten identifisere hva i artikkelen som er feil. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kanalen meldte tirsdag at USAs etterretningstjenester i forrige uke skal ha informert Donald Trump om at en kilde hevder Russland har informasjon som kan brukes mot ham.

Til forskjell fra nettstedet Buzzfeed, har ikke CNN publisert den omstridte rapporten i sin helhet.

– CNNs valg om å publisere en grundig sjekket sak om driften av regjeringen vår er helt annerledes en Buzzfeeds beslutning om å publisere ubekreftede notater. Dette er Trumps team klar over, skriver CNN på nett onsdag kveld.

Selskapet skriver videre at de mener at Trumps team bruker Buzzfeed for å avlede fra CNNs saker, som også er fulgt opp av andre store nyhetsmedier. CNN sier de er trygge på innholdet i det de melder, og mener det ligger under kjernen av hva som er beskyttet av den amerikanske grunnloven.

– Vi tydeliggjorde at vi ikke publiserte detaljer fra det 35 sider lange dokumentet, ettersom vi ikke var i stand til å bekrefte påstandene i rapporten, skriver CNN.

– Ettersom flere medlemmer av Trumps overgangsteam tydelig har kritisert vår rapportering, oppfordrer vi dem til å identifisere hva det er de mener er feil.

Nektet å svare 

På en pressekonferanse onsdag nektet Donald Trump å svare på spørsmål fra medier han mener sprer falske nyheter.

Da CNNs Hvite hus-korrespondent Jim Acosta forsøkte å få ordet, sa Trump nei, og sa at Acostas organisasjon er «forferdelig».

Acosta ba gjentatte ganger om å få stille et spørsmål, men Trump svarte til slutt at han ikke fikk et spørsmål, og at han «er falske nyheter».

I tillegg til å lange ut mot CNN kom Trump også med skarp kritikk av nettstedet Buzzfeed.

– De kommer til å merke konsekvensene. Det gjør de allerede, sa Trump med referanse til den angivelige rapporten fra amerikansk etterretningstjeneste.

– Buzzfeed er en skraphaug, men BBC er en skjønnhet, la Trump til.

Powered by Labrador CMS