Bernt Olufsen. Foto: Birgit Dannenberg

Mot E24-løsning

Eierskapet i nettstedet kan bli endret fra dagens to eiere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styreleder Bernt Olufsen forklarer at dialogen om eierstrukturen i E24 pågår mellom de to eierne VG og Aftenposten, og at han regner med at bitene vil falle på plass relativt raskt.

Media Norge

Eierskapet i landets største næringslivsnettsted har vært gjenstand for spekulasjoner helt siden Media Norge-partnerne sammen med Adressa trakk seg ut av NA24. De tre i Media Norge ønsker seg inn på eiersiden i nettstedet. Administrerende direktør Torry Pedersen i VG gjorde det da klart at det ikke var interessant for avisen å redusere sin eierpost i nettstedet.

Dermed indikerte han også at det er Aftenpostens 60 prosent eierandel som må reduseres for at Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fevennen skal kunne kjøpe seg inn.

Da Aftenposten i november i fjor søkte etter økonomijournalister til sine nettsider, i direkte konkurranse med sitt datterselskap E24, kom drøftingene om eiersituasjonen opp igjen. Olufsen reagerte på planene til Aftenposten og sa at styret ville diskutere hvilke konsekvenser dette skulle få for blant annet gjensidig speiling av redaksjonelt innhold.

Endringer

Den gang ville han ikke utelukke at konsekvensen blir endringer i eierkonstellasjonen.

– Kan det bli endringer i VGs eierpost?

– Det kan være, men det foreligger ingen avklaring så langt.

Sjefredaktør og styremedlem Hilde Haugsgjerd i Aftenposten skriver i en epost til Journalisten at hun ikke ønsker å kommentere eierskapet i E24.

E24 skal i fjor ha gått på et underskudd, ansvarlig redaktør Per Valebrokk ønsker ikke å kommentere dette før tallene er presentert.

I 2008 hadde nettstedet et underskudd på 2,1 millioner kroner, mot et overskudd i 2007 på 2,9 millioner. For 2010 skal det være budsjettert med overskudd.

Powered by Labrador CMS