Sportsrettigheter har vært et satsingsområde for Viaplay.

Viaplay tapte 9,7 milliarder svenske kroner i 2023

Fortsatt store utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Kvartalsrapporten fra det TV- og strømmeselskapet viser at Viaplay tapte 9,7 milliarder kroner i fjor, står det i en børsmelding fra selskapet

Bare i fjerde kvartal skal selskapet ha tapt 2,9 milliarder kroner, skriver E24.

Resultatet etter skatt endte på minus 2,9 milliarder svenske kroner. Inntektene økte litt fra samme tid i fjor, til 4,9 milliarder, skriver E24.

Viaplay  tapte også 700 millioner svenske kroner i tredje kvartal 2023.

– Vi har blitt en mer effektiv organisasjon gjennom de tiltakene vi har iverksatt i løpet av de siste ni månedene. I løpet av det kommende året vil vi arbeide for å optimalisere vår virksomhet for å åpne opp nye inntektsstrømmer og øke effektiviteten, skriver konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann i børsmeldingen.

– Vi har nå startet reisen med forretningsorienterte mål, et klart operativt ansvar, en tydelig finansiell disiplin som gir muligheten til å sette riktig team på plass nå som vi har sikret refinansieringen, fortsetter han.

Høsten 2023 overrasket Schibsted med å kjøpe 10,1 prosent av det kriserammede selskapet, til en pris på nærmere 400 millioner svenske kroner.

I forbindelse med at Schibsted la fram resulater for fjerde kvartal 2023 tidligere denne måneden, ble det klart at Schibsted selger seg ut igjen. Resultatet ble at mediekonsernet tapte 340 millioner kroner på investeringen.

Powered by Labrador CMS