Thor Gjermund Eriksen er ny toppsjef i A-pressen. Foto: Kathrine Geard

Eriksen ny toppsjef i A-pressen

Har vært konstituert siden 1. desember 2010.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter det Journalisten forstår ga A-pressens konsernstyre fredag 21. mai enstemmig klarsignal til å ansette Thor Gjermund Eriksen (44) som konsernsjef. Det betyr at eierne var enige om at Eriksen er rette mann for konsernet i årene framover.

Et rekrutteringsutvalg, med styreleder Jon M. Hippe i spissen, fikk mandat til å fullføre prosessen. Det vil i praksis si å bli enig med Eriksen om betingelser og andre forhold som må avklares ved en slik ansettelse, noe som har tatt litt tid. Ansettelsen vil ventelig bli kunngjort i dag.

Styreleder Jon M. Hippe har ikke vært tilgjengelig tirsdag morgen. Eriksen ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor Journalisten.no.

Den nye toppsjefen har vært konstituert i stillingen som konsernsjef siden 1. desember i fjor. Da gikk Even Nordstrøm på dagen. Årsaken til avgangen er ikke kjent, men det har vært spekulert på at uenighet rundt eierskapet i TV 2 kan ha spilt en rolle.

Dagbladet-bakgrunn

Eriksen startet sin mediekarriere som sommervikar i Dagbladet i 1994. Året etter ble han ansatt som journalist i avisa. Før journalistkarrieren jobbet Eriksen som rådgiver for Sosialistisk Venstreparti i Oslo kommune og Stortinget.

Fra Dagbladet gikk ferden i 2000 videre til et kort opphold i Aftenpostens politiske redaksjon.

I juni 2001 ble den da 35 år gammel Eriksen tilbudt jobben som sjefredaktør i A-presse-avisa Romerikes Blad. Eriksen nektet den gang å kommentere saken. Bare få dager senere ble han hentet tilbake til Dagbladet og stillingen som politisk redaktør av daværende sjefredaktør John Olav Egeland.

Omstillingsprosess

I 2003 overtok Eriksen tronen i Dagbladet etter sin gamle sjef. I 2005 skapte Eriksen intern splid i avisen fordi han startet en nedbemanningsprosess. Ifølge medieomtalen av bataljene krevde de Dagbladet-ansatte den gang sjefredaktørens “hode på et fat.”

I mars 2006 forlot Eriksen stillingen som sjefredaktør med umiddelbar virkning. Avisens opplagsfall og tøffe omstillingsprosess var viktige årsaker til at han sluttet.

Gikk til A-pressen

I september samme året startet Eriksen sin karriere i A-pressen, som konserndirektør med ansvar for innholdsutvikling på tradisjonelle og nye plattformer.

Thor Gjermund Eriksen har utdannelse i sosiologi og juss ved Universitetet i Oslo.

I forrige uke skrev Dagens Næringsliv at A-pressen er i samtaler med Dagbladet om å etablere et tettere forhold (saken er ikke publisert på nett). Med den nye konsernsjefens fortid i Dagbladet kan den veien nå vise seg enda kortere enn tidligere.

Les også: A-pressens sjefvalg viser kursen (10. mai 2011)

Powered by Labrador CMS