GÅR: Geir Arne Arne Glad trekker seg fra toppjobben i Helgelands Arbeiderblad. Foto: Simen Nyland

Glad sier opp i protest

Helgeland Arbeiderblad-sjefen er den tredje Amedia-redaktøren i år som forlater posten sin i Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Helgeland Arbeiderblads redaktør og administrerende redaktør Geir Arne Glad informerte fredag sine ansatte om at han går av.

Glad grunngir sin avgjørelse med stort arbeidspress, men enda viktigere: At han ikke kan leve med de nye rammebetingelsene som avisa i det nye Amedia-konsernet får.

 – Som leder reagererer jeg sterkt på den sentraliseringen som nå foregår i Amedia. De flytter støttetjenester som telemarketing, kundesenter og IT til Oslo-området, samtidig som sideproduksjonen blir flyttet til Moss. Jeg har sett på regnestykket som konsernledelsen har lagt til grunn for denne sentraliseringen, og mener at den har store mangler. Regnestykket er ganske enkelt ikke riktig.

Svekker distriktene

Han peker på at Amedia har aviser rundt om i hele landet, og at dette bør gjenspeiles i strukturen. I stedet ønsker altså ledelsen en sentralisering som mange opplever som en destabilisering og svekkelse av lokale forhold.

– Påleggene konsernet har kommet med vil fjerne rundt 20 prosent av arbeidsstokken i Helgeland Arbeiderblad. Det er mye for en avis som oss, og jeg opplever dette som så problematisk at jeg ikke kan stå inne for det. Og da har jeg heller ingenting her å gjøre, sier Glad, som har vært redaktør i Helgeland Arbeiderblad siden 2008.

Fire forsvinner

Glads avgang kommer bare få uker etter at Amedia-redaktørkollega Kari Karstensen i Finnmarken annonserte sin avgang. Også redaktøren i Finnmark Dagblad og Fremover har forlatt sine stillinger i løpet av de siste månedene.

 

Powered by Labrador CMS