Magnum-fotografer til fotofestival i Oslo

En rekke fotografer fra Magnum Photos stiller når Pressefotografenes Klubb i mars neste år arrangerer fotofestivalen Dok08.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressefotografens Klubb (PK) har ikke tenkt å la sitt 75 års jubileum neste år passere i stillhet. I samarbeid med det internasjonale byrået Magnum Photos vil det bli arrangert en rekke seminarer og workshops under vignetten Dok 08. Det innebærer at mange av verdens fremste fotojournalister kommer til Oslo den første uka i mars 2008.

– Vi er veldig glade for å ha fått til dette samarbeidet med Magnum. Det er helt unikt, også for dem. Mange Magnum-fotografer tilbyr workshops i egen regi, men byrået har aldri gjort noe så svært, sier PK-leder, Terje Bringedal.

Toppnavn

Planen er blant annet workshops med åtte fotografer fra Magnum. Samt en rekke kveldsseminarer der disse, og seks andre kjente fotografer, vil vise bilder og fortelle om sitt arbeid. Hvem det blir, er ennå ikke helt spikret. Men det er iallfall klart at den norske Magnum-fotografen Jonas Bendiksen blir en av dem. Paolo Pellegrin, Chris Anderson, Alex Webb og David Allen Harvey er andre hyperaktuelle navn. Sistnevnte har vært Bringedals kontakt i Magnum. Han tror ikke det blir vanskelig å få Magnum-fotografene til å stille opp.

– Harvey mente det ville bli kø for å bli med til Oslo. For dem er Norge et eksotisk land og det er også uvanlig at så mange Magnum-fotografer samles utenom årsmøtet deres, sier Bringedal.

Tilbys internasjonalt

Det blir 14 deltakere på hver workshop. Åtte plasser forbeholdes PK-medlemmer, de øvrige selges internasjonalt.

– Disse plassene vil bli annonsert via Magnums egen hjemmeside.

Også en rekke andre ting vil skje under jubileumsuka. Fotofestivalen åpner med utdeling av Årets Bilde 4.mars og tilhørende utstilling. Det blir også lansering av jubileumsbok og naturligvis en svær jubileumsfest.

Alt dette koster selvsagt og Bringedal regner med et budsjett på 3-400.000 kroner.

– Den største utfordringen framover blir å skaffe sponsorer, sier PK-lederen.

Powered by Labrador CMS