Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten.

Aftenposten velger bort direktevideo fra Breivik-saken

– Viktigst å få vurdert innholdet som kommer fram.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Når 22. juli-terroristen Anders Behring Breivik får sin sak om prøveløslatelse prøvd i retten fra tirsdag 18. januar, har landets medier tilgang på direktevideo fra saken i sin helhet, via en pool-ordning NTB ivaretar.

Mange av landets største medier planlegger å publisere direktesendt video, med innlagt forsinkelse, fra saken.

For Dagbladet og TV 2 er det aktuelt å sende tilnærmet direkte også fra terroristens forklaring tirsdag formiddag, har Journalisten nylig omtalt.

Aftenposten er blant mediene som ikke kommer til å publisere direktevideo, forteller nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen til Journalisten.

– Vi kommer ikke til å sende rettssaken live. Vi er til stede i retten med både journalist, kommentator og fotograf, og vi følger NTBs sending i redaksjonen. Så blir det en løpende vurdering hva vi redigerer og eventuelt publiserer som klipp, men vi ønsker å bruke tid på å vurdere det som kommer fram og blir forklart i retten, sier Strøm-Gundersen.

Hun utelukker samtidig ikke at klipp fra Breiviks forklaring blir publisert på Aftenposten:

– Det kan finnes flere og gode argumenter for å vise deler av det som er relevant i hans forklaring, men fordi saken er så spesiell ønsker vi altså å bruke litt tid på vurderingene, sier nyhetsredaktøren.

Som understreker at avisa ser sakens offentlige interesse.

– Vi skal dokumentere og gi et godt og balansert bilde av det som kommer fram. Leserne skal få den informasjonen de trenger, men det skal skje gjennom en god redigeringsprosess.

Breivik skal etter planen forklare seg tirsdag formiddag, etter advokatenes innledningsforedrag.

Powered by Labrador CMS