Mange merket seg frasen «Murder the media», skrevet på en dør i kongressbygningen etter opptøyene 6. januar.

Deltakere i kongress-stormingen hevder de var der som journalister fra selskapet «Murder the Media»

Proud Boys-leder poserte foran slagordet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flere av personene som tok seg inn i selve kongressbygningen i Washington D.C. under opptøyene 6. januar, hevder at de var der som borgerjournalister.

Det gjelder blant annet personen bak aliaset «Dick NeCarlo», og Proud Boys-medlem Nicholas Ochs, som sammen ble avbildet foran en dør der noen hadde skrevet frasen «Murder The Media».

Bilder av slagordet fikk bred oppmerksomhet, og blir naturlig nok tolket som et aggresjonsuttrykk mot journalister og medier.

– Bedrev journalistikk

NeCarlo og Ochs er medlemmer av et livestreaming-kollektiv som kaller seg nettopp «Murder the Media» eller MT Media, skriver LA Times.

– Jeg bedrev journalistikk: Dekk hendelsene og vis folk hva som skjedde. Jeg gjør ikke noe galt, sier NeCarlo til avisa.

Ifølge Salon.com uttalte NeCarlo på en annen MT Media-video at han tilbrakte halvannen til to timer på innsiden av bygget, og at han «kanskje» spyttet på en politimann.

Proud Boys-leder

Nicholas Ochs har uttalt til CNN at han var tilstede som «profesjonell journalist», skriver LA Times, som beskriver Ochs som leder av Proud Boys Hawaii.

Avisa omtaler også at Ochs selv uttalte i en video fra den aktuelle dagen at de kom til kongressen for å «stop the steal».

Ochs ble pågrepet av FBI dagen etter opptøyene, og senere løslatt mot kausjon.

Powered by Labrador CMS