Stemningen var dårlig i AAP-redaksjonen 3. mars, da de ansatte fikk beskjed om at nyhetsbyrået skulle legges i dag. Nå ser det ut til at byrået fortsetter med nye eiere.

Australsk nyhetsbyrå reddet fra nedleggelse

Fikk kontrabeskjed.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det australske nyhetsbyrået AAP er sikret videre liv etter at en investorgruppe kjøper opp den nedleggingstruede virksomheten.

– Det er en stor glede å kunngjøre at AAP Newswire ligger an til å bli solgt til en gruppe investorer og filantroper, skriver AAP-sjef Bruce Davidson i en epost til de ansatte.

Kontrabeskjeden kommer tre måneder etter at de ansatte fikk vite at driften i det 85 år gamle nyhetsbyrået ville opphøre 26. juni. Eierne News Corp og Nine Entertainment trekker seg ut.

Den nye eiergruppen ledes av Peter Tonagh, som blant annet har vært sjef for nettopp News Corp. Han sier gruppen vil opprettholde AAPs stilling som leverandør av «pålitelig journalistikk uten slagside».

Selv om dette er gode nyheter i en presset australsk mediebransje, ligger det fortsatt an til store kutt. Rundt halvparten av de 180 ansatte vil få tilbud om ny jobb etter overtakelsen. Det nye selskapet skal ha rundt 75 journalister i staben pluss et begrenset antall ansatte i støttefunksjoner.

Powered by Labrador CMS