Sjefredaktør Katrine Lia i Agderposten sammen med sin forgjenger Øyvind Klausen, som var redaktør på publiseringstidspunktet.

Agderposten felt i PFU for bilder fra dødsulykke

Mener Agderposten identifiserte offer etter dødsulykke på E18.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Agderposten ble klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter at en artikkel om en lastebilsjåfør i 50-årene var blitt påkjørt og drept på E18 i mai i fjor. Avisen publiserte bilder av lastebilen i artikkelen, og den omkomnes samboer klaget saken inn for PFU.

Forstod det var faren

Sønnen hadde på bakgrunn av bildene forstått at det var faren hans som var omkommet, og klager mener Agderposten har brutt Vær varsom-plakatens punkt 4.6 om ikke å identifisere omkomne før pårørende er varslet.

Agderposten på sin side mener at de har fjernet identifiserende opplysninger fra bildet, og stiller spørsmål om hvorvidt den samlede mediedekningen kan ha gjort at sønnen forstod at det var faren som hadde omkommet.

Se PFUs behandling av klagen mot Agderposten.

Brudd på VVP

PFU mener likevel indentifisering var fullt mulig fordi lastebilen var svært gjenkjennbar, og at lasten også syntes på bildene.

Gunnar Kagge fra Aftenposten, som representerer journalistene i utvalget, sa i møtet at det var rart Agderposten tviler på sønnens opplevelse av situasjonen.

– Det er ingen grunn til å tvile på at opplevelsen sønnen har hatt er riktig. Her har de vært for tidlig, sa Kagge under møtet onsdag.

I sin uttalelse skriver PFU at:

«Agderposten burde vært mer varsom med bildebruken inntil redaksjonen var sikre på at dødsbudskapet var meddelt de pårørende. Agderposten har brutt god presseskikk på punkt 4.6 i Vær Varsom-plakaten.»

Powered by Labrador CMS