Amedia flytter til nye lokaler i Tollgaarden i Oslo.

Flytter til Tollgaarden

Amedia flytter fra Akersgata

– Vi rigger vår virksomhet for fremtiden, sier konsernsjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amedia, Norges største utgiver av redaktørstyrte medier, samler en større del av sin virksomhet, og flytter fra Akersgata til Tollgaarden i Schweigaards gate 15 i Oslo sentrum.

Konsernet har signert en leieavtale med Entra for 8550 kvadratmeter med kontorareal.

Amedias sentrale støttefunksjoner og medievirksomheter i Oslo omfatter om lag 450 medarbeidere. Ambisjonen er å være på plass med alle ansatte i nye lokaler i løpet av første halvår 2024.

Amedia bygger virksomhet for fremtiden, og skal samle mer av sin aktivitet i den historiske Tollgaarden der Entra er i full sving med å bygge moderne og fleksible arbeidsfellesskap.

Eiendomsselskapets ambisjon er å bevare 100 års historie ved å skape morgendagens arbeidsplasser i en av Oslos mest sentrale lokasjoner. Når nye kapitler i Tollgaardens historie skal skrives, vil det bli med Amedia i en sentral rolle.

– Samlende for hele vår virksomhet

– På vegne av Amedia er jeg svært fornøyd med at vi har blitt enige med Entra. Vi rigger vår virksomhet for fremtiden, og tiden er inne for å samle mer av Amedias Oslo-baserte virksomhet og støttefunksjoner. Vi har hatt fine år i Akersgata, men med vår solide vekst og store ambisjoner har vi behov for mer plass. Amedia og Nettavisen har vokst ut av lokalene, sier Amedias konsernsjef Anders Møller Opdahl.

– I Tollgaarden får Amedia, sammen med våre mediehus Tun Media og Nationen, Nettavisen og Avisa Oslo, moderne og skreddersydde lokaler. Valget av Tollgaarden, vegg i vegg med Norges største kollektivknutepunkt er også riktig for å skape et nytt Amedia-hus som er samlende for hele vår virksomhet, i hele landet. Bygget gir god fleksibilitet for en offensiv digital medievirksomhet.

Tollgaarden ligger mellom jernbanesporene til Oslo S og Schweigaards gate.

– Vi får den plassen som vil gi Amedia mulighet til å utvikle et godt, moderne og aktivitetsfremmende arbeidsplasskonsept som kler et moderne medieselskap som oss. Det er jeg glad for.

– Rik historie

En annen som er glad, er Sonja Horn, administrerende direktør i Entra:

– Når Amedias virksomhet utvikler seg og behovene blir annerledes enn i de nåværende Entra-lokalene i Akersgata, er vi glade for at vi gjennom vår eiendomsportefølje kan legge til rette for selskapets videre utvikling i Schweigaards gate 15.

– Vi ser på det som en stor tillitserklæring at Amedia signerer en ny og større avtale med Entra og gleder oss stort til å ønske Amedia velkommen til Tollgaarden, sier hun.

Schweigaards gate 15 ble tegnet av arkitekt Henry Bucher og ble oppført i perioden 1919 til 1926. Eiendommen ble bygget for Oslos Jernbanetollsted.

Powered by Labrador CMS